JCraft Posted February 7, 2014 Report Share Posted February 7, 2014 (edited) Niedawno wpadła mi ręce używana GTX460 - niestety w połączeniu z moim starusienkim dwurdzieniowcem (C2D E4300 - kręcony do 2,4 GHz) karta na nie wiele się zdaje, przyrost wydajności względem mojej starej grafiki (9800 GTX+) jest w większości przypadków minimalny lub praktycznie niezauważalny. Także aby z karty zrobić jakiś użytek postanowiłem zainwestować w jakiś solidny czterordzeniowiec (a pod moją płytę główną chyba najlepszym wyborem będzie właśnie Q6600 - no chyba, że ktoś ma inne propozycje to jak najbardziej proszę podawać ) i interesuje mnie jaki cooler powinieniem sobie do niego sprawić (bo zakładam, że ten który miałem standardowo przy moim E4300 już z czterordzeniowcem nie wyrobi).Więc prosiłbym o propozycje jakie chłodzenie byłoby minimalnym pod Q6600 (na standardowe zegary - 2,4 GHz), a jakie byłoby wymagane pod kręcenie procka do jakichś 3,2 GHz. Proszę o propozycje z w miarę rozsądnymi cenami (do 100 PLN - chyba, że za taką cenę nic nie znajdę wtedy rzucać mi droższymi ofertami ).Płyta główna: P5G41T-M LX3 (socket LGA775)Zasilacz: OCZ StealthXStream 2 - 500W Edited February 7, 2014 by JCraft Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yojc Posted February 7, 2014 Report Share Posted February 7, 2014 Zobacz np. SilentiumPC Fera 2. Ale generalnie nie obiecywałbym sobie, że jakoś bardzo mocno podkrecisz Q6600 na tej płytce. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JCraft Posted February 7, 2014 Author Report Share Posted February 7, 2014 (edited) Ale tak generalnie z tym chłodzeniem kręcić bezpiecznie go można? Bo to, że daleko z moją płytą nie zajdę to zdaję sobie sprawę (ale zawsze można spróbować ), na razie po prostu zależy mi na procku, który pozwoli mi faktycznie korzystać z mojej nowej karty, porządne kręcenie mogę zostawić na później. Edited February 7, 2014 by JCraft Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yojc Posted February 7, 2014 Report Share Posted February 7, 2014 Tak, bez problemu powinno się dać podkręcic. Przed zakupem upewnij się, że masz wystarczająco szeroką obudowę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JCraft Posted February 7, 2014 Author Report Share Posted February 7, 2014 Powinien wejść bez problemu - obudowę mam na ok. 20 cm szeroką. Dzięki za pomoc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Omas Posted February 7, 2014 Report Share Posted February 7, 2014 Ale chodzi o wewnętrzną szerokość. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JCraft Posted February 8, 2014 Author Report Share Posted February 8, 2014 Ale chodzi o wewnętrzną szerokość.I mi też o taką chodzi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...