przenow2 Posted February 7, 2014 Report Share Posted February 7, 2014 (edited) Tyle się naczytałem o kradzieżah kąt steam że zacząłem bać się o swoje Jak zdobyć klucz przypisany już do mojego konta?Jak zdobyć potwierdzenie zakupu? Polecicie dobry generator haseł? taki na 18-24 znaków W przypadku dwóch pierwszych pytań to miałem to pospisywane na kompie ss też miałem porobione tylko przy formacie nie wpadłem na pomysł żeby to przenieść na innego kompa Edited February 7, 2014 by przenow2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HammerHead Posted February 7, 2014 Report Share Posted February 7, 2014 Włącz Steam Guard i nie klikaj linków do "darmowych" gier. A skomplikowane hasło nic nie da, jeżeli dasz je komuś właśnie poprzez taką stronę.Zdrowy rozsądek to najlepsza gwarancja bezpieczeństwa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sevard Posted February 7, 2014 Report Share Posted February 7, 2014 1. Klucze są widoczne w Steamie we właściwościach danej gry. Do weryfikacji właściciela konta w przypadku kradzieży są jednak używane jedynie wtedy, gdy masz pudełkową wersję jakiejś gry (wtedy support Steam może Cię poprosić o zrobienie zdjęcia klucza razem z twoim nickiem).2. W przypadku nabycia gry drogą elektroniczną masz wszystko na mailu przypisanym do konta. Jeśli kupowałeś gry od osób trzecich jako gifty, to sam jesteś sobie winien.3. Wciskaj po prostu losowe klawisze na klawiaturze. Od czasu do czasu wciśnij Shift. Do tego naprawdę nie trzeba żadnych programów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
przenow2 Posted February 7, 2014 Author Report Share Posted February 7, 2014 Jak usunąć urządzenia z steam guard? Kupiłem przez steama gry tylko dowodu już nie mam ;/ muszę w tym przypadku kupić jeszcze jakąś grę żeby mieć zabezpieczenie? czy da się to jakoś ominąć np podając w przypadku kradzieży dane z paypal i dowód przelewu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HammerHead Posted February 7, 2014 Report Share Posted February 7, 2014 Tak, tak się właśnie robi. Jeżeli masz kartę debetową, to warto zrezygnować z Paypala - taniej (i chyba bezpieczniej) jest kupować kartą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
przenow2 Posted February 7, 2014 Author Report Share Posted February 7, 2014 Mam tylko tą co do bankomatu wciskam poczytajcie na wp.pl o billon to bd nowawaluta w pl może steam ją doda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...