UpiornyOrszak Posted February 5, 2014 Report Share Posted February 5, 2014 Witam mam problem otóż zarówno Gothic 1 i 2 uruchamia mi się w oknie, zmiana rozdzielczości nie pomaga alt+enter również. Dlatego mam pytanie czy istnieje jakiś sposób żeby uruchomić te gry na pełnym ekranie ? Proszę o pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GallAnonimowiec Posted February 5, 2014 Report Share Posted February 5, 2014 Próbowałeś podczas gry nacisnąć ALT+ENTER? Link to comment Share on other sites More sharing options...
[Ekspert] 47 Posted February 5, 2014 Report Share Posted February 5, 2014 Nie wiem, czy to pomoże, ale wejdź w gothic.ini i znajdź to:zStartupWindowed=0Jak masz 1, to zmień na 0.A tak poza tym, może w opcjach można ustawić Pełny ekran? Link to comment Share on other sites More sharing options...
UpiornyOrszak Posted February 5, 2014 Author Report Share Posted February 5, 2014 (edited) Jak wyżej napisałem ALT+Enter nie pomaga @47W ustawieniach pełnego ekranu nie da się ustawić. Zaraz zobaczę z tym plikiem i dam znać czy to cos dało.EDIT: Po zmianie z 1 na 0 jedyna zmiana to taka,że na górze okna nie ma napisów jednak nadal gra nie wyświetla się w całości. Edited February 5, 2014 by niko888 Link to comment Share on other sites More sharing options...
[Ekspert] 47 Posted February 5, 2014 Report Share Posted February 5, 2014 Gra nie wyświetla się w całości? Co to znaczy dokładnie? Mógłbyś dać screena?Możesz spróbować też wejść w marvin mode. W tym celu nacisćnij C i wpisz marvin. Następnie naciśnij F4. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Devius Posted February 6, 2014 Report Share Posted February 6, 2014 Spróbuj tak: b, wpisz marvin, jak marvin mode będziesz miał włączony to wciśnij F3, albo F4 (już nie pamiętam, ale mi to zawsze działało na zrobienie Gothica w oknie). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fafiq Posted February 10, 2014 Report Share Posted February 10, 2014 To pomoże, bo dziś miałem ten sam problem: http://community.pcgamingwiki.com/files/file/4-gothic-and-gothic-ii-fullscreen-border-fix/ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Juluzz Posted February 12, 2014 Report Share Posted February 12, 2014 Może nie te alt i enter wciskasz? Wciskaj lewy alt i prawy enter Link to comment Share on other sites More sharing options...
Strusiek Posted February 13, 2014 Report Share Posted February 13, 2014 zanim wciśniesz alt+enter we właściwościach skrótu do gry ustaw "pełen ekran", zatwierdź i wtedy daj alt-enter:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
UpiornyOrszak Posted February 14, 2014 Author Report Share Posted February 14, 2014 Pobrałem fixa i póki co działa jak należy, mam nadzieję że nie spowoduje jakiś bugów uniemożliwiających przejścia gry. Nie mniej jednak temat można zamknąć. Dziękuje wszystkim za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fafiq Posted February 15, 2014 Report Share Posted February 15, 2014 Nie spowoduje żadnych bugow, bo ja pierwsza część juz ukonczylem i jestem w 3 rozdziale drugiej, a do obydwu musiałem fixa użyć Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stillborn Posted February 15, 2014 Report Share Posted February 15, 2014 Problem rozwiązany, więc temat zamykam.W razie potrzeby otwarcia tematu, proszę o kontakt przez PW. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...