Szaman1701 Posted February 5, 2014 Report Share Posted February 5, 2014 Od paru dni doświadczam problemów z monitorem. Po uruchomieniu komputera monitor uruchamia się ale świeci z połową jasności, przy czym bardzo szybko "mryga" obraz oraz słychać ciche miarowe buczenie dobiegające z niego. Co dziwne po kilku sekundach gaśnie, ale tylko podświetlenie, natomiast sam obraz jest nadal wyświetlany. Zauważyłem też, że po paru seriach uruchom-wyłącz monitor potrafi się sam "naprawić" i później już działa prawidłowo. Jakieś sugestie?Posiadam monitor Samsung SyncMaster971P. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoNamePL Posted February 5, 2014 Report Share Posted February 5, 2014 Sam sobie odpowiedziałeś w sumie - coś nie tak z podświetleniem. Raczej bez fachowej pomocy się nie obejdzie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szaman1701 Posted February 5, 2014 Author Report Share Posted February 5, 2014 (edited) Czyli serwis lub całkiem nowy monitor? Jak będzie źle będę musiał swojego starego CRT wygrzebać z lamusa, przynajmniej na jakiś czas. Choć muszę przyznać odniosłem głupie wrażenie, że monitor musi się rozgrzać zanim zacznie poprawnie działać. Edited February 5, 2014 by Szaman1701 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoNamePL Posted February 5, 2014 Report Share Posted February 5, 2014 Możliwe że jakiś element się uszkodził i po "rozgrzaniu" potrafi się załączyć. Jeżeli to nic dużego ktoś ogarnięty może to naprawić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szaman1701 Posted February 5, 2014 Author Report Share Posted February 5, 2014 Mam nadzieję, że to jest możliwą przyczyną usterki, bo nie uśmiecha mi się kupno nowego monitora. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...