Jump to content
Ele220

Komputer nie uruchamia się po włożeniu nowego modułu DDR3

Recommended Posts

siema, mam XP, procesor Core2Duo 2.2 GHz, obecnie mam 2x1 GB RAM DDR2. Właśnie chciałem założyć 1x4 GB DDR3 i nie chce system ruszyć. Myślałem, że trzeba włożyć dwie kości parami, ale jak wsadziłem jedną kość 1 GB to system ruszył.Co moze być nie tak?

Podaje dane RAMów:

4 GB DDR3-1333 CL9 240-Pin DIMM

Płyta główna:

http://www.gigabyte.pl/products/page/mb/ga-p35c-ds3_20/specs/

Link to comment
Share on other sites

Nie było co liczyć na fachowców, tylko dokładnie i ze zrozumieniem przeczytać, to co jest zawarte na stronie Gigabyte'a, do której sam podałeś link. =]

Mimo wszystko, wbrew pozorom, sprawa nie jest tak oczywista. W tamtym czasie (kiedy "wyszła" ta płyta) bodaj nie produkowano jeszcze 4GB w jednej kości i stąd taka specyfikacja, ale płyta teoretycznie spełnia wszelkie warunki, aby taki RAM obsłużyć. Co więcej, niektórym działają pamięci 2x4GB. Czasem nie trzeba nic robić jeno zamontować RAM, częściej zmienić ustawienia w Biosie (np. dovoltować) czy też jego samego zaktualizować.

Edited by antros22
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...