bazmasta Posted January 25, 2014 Report Share Posted January 25, 2014 Witam, Chciałbym się zapytać czy również pomagacie w ustawieniu gry. Mam Lenovo Y580 proc. i7 3610QM /8GB /750 z dwiema kartami graficznymi. Jedną z nich jest zintegrowana karta Intela HD Graphics 4000 a druga to nVIDIA GeForce GTX 660M. Kupiłem sobie ostatnio grę ROME TOTAL WAR 2. Problem jest taki, że w grze tej tylko wykrywa tę zintegrowaną kartę z której nie jestem zadowolony. Widziałem filmiki na youtube jak ta gra działa na GTX660M i jest o wiele lepiej. W samej grze próbowałem zmienić kartę Intel'a na GeForce w ustawieniach grafiki (zaawansowanych) ale nie da rady. Wczoraj ściągnąłem i zainstalowałem najnowsze sterowniki do nVIDIA. W panelu nVIDIA GeForce Experience próbowałem coś zmienić ale również bez skutku. W załączniku nawet jest napisane, że system nie spełnia minimalnych wymagań co jest nie prawdą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KubsoNPLPL Posted January 26, 2014 Report Share Posted January 26, 2014 (edited) po pierwsze przeczytaj co jest na pudelku, karty graficzne laptopow nie sa oficjalnie wspierane, moga ale nie musza dzialac a na Twoim miejscu sprobowalbym zwyczajnie wylaczyc karte intela w ustawieniach systemu i sprawdzic wtedy Edited January 26, 2014 by KubsoNPLPL Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazmasta Posted January 26, 2014 Author Report Share Posted January 26, 2014 Już próbowałem tą opcję. Tutaj jest fimik jak chodzi u gościa na tym samym lapku o tych samych parametrach -------> Probowałem szukać w BIOS'sie ale nic nie znalazłem takiego żeby wybrać, którą kartę chę aby była podstawowa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KubsoNPLPL Posted January 26, 2014 Report Share Posted January 26, 2014 Panel sterowania\System i konserwacja/menedżer urządzeń,tam masz wyszczegolniony caly sprzet, wybierz karte graficza, prawym i wylacz ewentualnie odinstaluj, sprobowalbym tak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazmasta Posted January 26, 2014 Author Report Share Posted January 26, 2014 Tak już też próbowałem. Nic to nie pomogło. Musiałem hard reseta zrobić bo ekran miałem czarny. Po włączeniu ponownie gra w ogóle nie odpalała Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KubsoNPLPL Posted January 27, 2014 Report Share Posted January 27, 2014 jaka masz temperature karty ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazmasta Posted January 27, 2014 Author Report Share Posted January 27, 2014 (edited) 47 stopni C po grze w WOT Edited January 27, 2014 by bazmasta Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukbartus Posted January 31, 2018 Report Share Posted January 31, 2018 Spoiler Rozwiązaliście jakoś ten problem bo mam to samo? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...