upadlyBankowiec Posted January 23, 2014 Report Share Posted January 23, 2014 Witam,dzisiaj podłączyłem nową płytę główną (MSI H87-G41) w miejsce starej (Gigabyte GA-MA770T-UD3P) i nowy procesor (Intel i5-4570) za starego phenoma (AMD Phenom II X2 550). Nie zmieniałem jeszcze dysku twardego (Segate Barracuda 500 GB ST3500418AS), na którym miałem zainstalowanego Windowsa 7 Ultimate.Po uruchomieniu komputera mam dostępne dwie opcje: Uruchom narzędzie do naprawy systemu podczas uruchomienia (zalecane) i Uruchom system windows normalnie. Po wyborze pierwszej opcji następuje sprawdzenie systemu, które nic nie daje. Po uruchomieniu systemu windows normalnie miga mi blue screen i system się restartuje.Jak uruchomić ten dysk? Format nie wchodzi w grę (nie zrobiłem kopii zapasowej).Proszę o pomoc! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kry7 Posted January 23, 2014 Report Share Posted January 23, 2014 Ja użyłbym linuxa i zrobił kopie zapasowa danych których potrzebujesz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yojc Posted January 23, 2014 Report Share Posted January 23, 2014 Niestety system trzeba przeinstalować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
upadlyBankowiec Posted January 23, 2014 Author Report Share Posted January 23, 2014 A czy mogę ten dysk podpiąć np. pod laptopa przez jakąś przejściówkę żeby zgrać dane? kry7 możesz napisać coś więcej na teamt o którym wspomniałeś? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kry7 Posted January 23, 2014 Report Share Posted January 23, 2014 Chodziło mi o system linux z możliwością odpalenia go bez instalowania przez tzw. płytę live CD możesz go pobrać z tej strony http://www.ubuntu.com/download (w necie jest dużo inf. jak nagrać i odpalić tę płytkę) . Jak już to zrobisz kopiujesz pliki na jakąś partycję inną niż ta na której jest system lub na zew. dysk jeśli wolisz, a potem już normalnie na starym dysku instalujesz windowsa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
upadlyBankowiec Posted January 23, 2014 Author Report Share Posted January 23, 2014 Dzieki za odpowiedzi. Postanowiłem jednak podłączyć stara płytę i procesor, zgrywam co potrzebuje na pena i będę podłączał spowrotem. Nocka zarwana... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...