Anticitizen Posted January 19, 2014 Report Share Posted January 19, 2014 Posiadam laptop Compal NBLB2, który służy raczej jako komp stacjonarny. I mam pytanie jak w temacie czy trzymanie go z otwartą obudową od dołu (jest on podłączony do monitora zewnętrznego zaś sem leży pod kątem przez co obudowa nie dotyka niczego). Pod nim leży podkładka chłodząca, co powoduje, że moim zdaniem raczej ogólnier zdjęcie obudowy powinno poprawić cyrkulacje powietrza. Ogólnie w pracy temperatury prezentują się tak, że w zamkniętej dochodzi do 90, zaś w otwartej max 86.Zaś sam komputer od środka prezentuje się tak: Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoNamePL Posted January 19, 2014 Report Share Posted January 19, 2014 Nic raczej nie powinno się stać złego. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
[Ekspert] antros22 Posted January 19, 2014 Report Share Posted January 19, 2014 I mam pytanie...Dokończ je, niby można się domyśleć, ale wolałbym mieć jasność. Poza tym chyba sobie na nie sam odpowiedziałeś (skoro są niższe temperatury, wygląda na to, że otwarcie obudowy jest korzystne, choć z drugiej strony nie wiem, czy lapek szybciej się nie brudzi). =) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoNamePL Posted January 19, 2014 Report Share Posted January 19, 2014 Pewnie będzie szybciej zbierać kurz, ale widzę że ładnie rozwiązali to w tym laptopie bo wszystko jest pod jedną klapką i nie trzeba rozbierać pół komputera żeby dostać się do wentylatora, także większego problemu nie będzie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anticitizen Posted January 19, 2014 Author Report Share Posted January 19, 2014 Dokończ je, niby można się domyśleć, ale wolałbym mieć jasność. Poza tym chyba sobie na nie sam odpowiedziałeś (skoro są niższe temperatury, wygląda na to, że otwarcie obudowy jest korzystne, choć z drugiej strony nie wiem, czy lapek szybciej się nie brudzi). =)Pytanie brzmi - Czy otwarcie obudowy ogólnie się opłaci? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoNamePL Posted January 19, 2014 Report Share Posted January 19, 2014 Skoro wtedy masz mniejsze temperatury to jasne że się opłaci. Ale jeżeli komputer przy zamkniętej obudowie się nie przegrzewa wystarczy dobrze wyczyścić od czasu do czasu i obudowa może być zamknięta 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
[Ekspert] antros22 Posted January 19, 2014 Report Share Posted January 19, 2014 No to już odpowiedź padła (zarówno z mojej strony, jak i NoName'aPL, jak i... z Twojej). =) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anticitizen Posted January 26, 2014 Author Report Share Posted January 26, 2014 Temat do zamknięcia Link to comment Share on other sites More sharing options...
yojc Posted January 26, 2014 Report Share Posted January 26, 2014 Problem rozwiązany, więc temat zamykam.W razie potrzeby otwarcia tematu, proszę o kontakt przez PW. Link to comment Share on other sites More sharing options...