Jump to content
jamatobanzai1

Po włączeniu transferu danych telefon nie łączy mnie z siecią.

Recommended Posts

Posiadam Sony Xperia Sola i mam pewien problem ? otóż, po włączeniu transferu danych nic się nie dzieje ? nie wyświetla się ani znaczek 3g, ani EDGE, a telefon najzwyczajniej w świecie nie łączy mnie z siecią. Mam telefon w Plusie, Android 4.0.4, bez rootu. Próbowałem jeszcze raz go skonfigurować, ale nic to nie dało. Mam wykupiony pakiet, mam środki na koncie. Jestem w zasięgu sieci. Proszę o pomoc.

Link to comment
Share on other sites

Spróbuj wyłączyć telefon, wyjąć baterię i kartę sim na jakieś dziesięć minut. Mnie też się tak kiedyś zdarzyło. Myśląc, że to wina jakiejś awarii w Plusie, zadzwoniłem do konsultanta i on z taką radą wyskoczył (sądziłem, że jest bardzo kiepska i że w takich przypadkach sam zwykły restart, który wcześniej zrobiłem, powinien wystarczyć =F), o dziwo pomogło (od tamtej pory już kilka razy). Może i u Ciebie wystarczy takie banalne działanie, aczkolwiek, jeśliby telefon był nowy i dopiero pierwszy raz uruchamiałbyś internet, problem pewnie leży gdzie indziej.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...