remix85 Posted January 11, 2014 Report Share Posted January 11, 2014 Witam jako że wymieniam obudowę, muszę zakupić nową, moim faworytem był gladius m40, gdyż miał on fajny system zarządzania kablami, łatwy montaż dysków, oraz możliwość zmiany prędkości obrotów wentylatorów, niestety moje chłodzenie nie jest kompatybilne z tą obudową, nie da się domknąć boku obudowy, poszukuję więc obudowy do 250 zł która pomieści hr 02 macho, będzie miała system zarządzania kablami,koszyki na dyski twarde, fajny wygląd, i miło było by gdyby miała przeźroczysty bok obudowy, z góry dziękuję za odpowiedź. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yojc Posted January 11, 2014 Report Share Posted January 11, 2014 Np. Zalman Z9 U3, Zalman Z12 Plus Link to comment Share on other sites More sharing options...
remix85 Posted January 11, 2014 Author Report Share Posted January 11, 2014 Zalman z9 nie ma koszyka, na dyski twarde, z 12 jeszcze nie wiem zaraz to sprawdzę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gutek90 Posted January 11, 2014 Report Share Posted January 11, 2014 U3 posiada jedno na SSD. Link to comment Share on other sites More sharing options...
remix85 Posted January 11, 2014 Author Report Share Posted January 11, 2014 Mam hdd Link to comment Share on other sites More sharing options...
yojc Posted January 11, 2014 Report Share Posted January 11, 2014 Z9/Z11/Z12 mają przecież koszyk na 5 HDD. O czym dokładnie mówisz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
remix85 Posted January 11, 2014 Author Report Share Posted January 11, 2014 Dobra nie wspomniałem o wszystkim, chodzi mi o sanki, na dyski. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yojc Posted January 11, 2014 Report Share Posted January 11, 2014 Hmmm - szczerze, to co to zmienia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
remix85 Posted January 11, 2014 Author Report Share Posted January 11, 2014 Jak na moje po prostu wygodniejsze montowanie dysku, w obecnej obudowie mam zwykłe montowanie które jest niesamowicie denerwujące, i dysk jak by wisi na jednej stronie gdyż nie jestem w stanie go zamocować po obu stronach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yojc Posted January 11, 2014 Report Share Posted January 11, 2014 W tych Zalmanach po prostu przykręcasz do dysku coś w rodzaju kołkow, a potem go wsuwasz jak na sankach. Także pod względem wygody raczej na jedno wychodzi co z sankami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
remix85 Posted January 11, 2014 Author Report Share Posted January 11, 2014 Acha to bardzo dobrze, bo ten montaż w brutusie bywał uciążliwy, decyduję się w takim razie na któregoś zalmana, dzięki za pomoc i temat do zamknięcia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yojc Posted January 11, 2014 Report Share Posted January 11, 2014 Problem rozwiązany, więc temat zamykam.W razie potrzeby otwarcia tematu, proszę o kontakt przez PW. Link to comment Share on other sites More sharing options...