Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

kosakow

Tablet dla seniora

Recommended Posts

Cześć.

Mam nietypową prośbę - proszę o polecenie konkretnych modeli tabletów, które będą odpowiednie dla osoby starszej - 70 lat.

Wydaje mi się, że urządzenie powinno mieć dość dobry i czytelny(!!!) wyświetlacz, nie najgorszy czas pracy na baterii. Przeznaczenie tabletu to na pewno przeglądanie internetu i czytanie tekstów oraz może oglądanie filmów. Gry odpadają lol.gif

Cena - raczej jak najtaniej. Na pewno nie powyżej 500 zł, a preferowana cena to wręcz 300-400.

Czekam na propozycje :)

Na Twoim miejscu poszukałbym używanego iPada 1 lub 2 generacji. W tej cenie powinieneś znaleźć.

Dla seniora wybrałbym właśnie iOS, ponieważ jest to system dużo prostszy w obsłudze niż Android. Jako że głownie do przeglądania internetu czy czytania tekstów będzie używany, nie będzie potrzebował pewnie możliwości personalizacji jaką daje Android. Do tego wyświetlacz jest czytelny, a sam iOS ma wbudowane funkcje ułatwiające dostęp, dzięki czemu bez problemu powiększy sobie czcionkę w razie potrzeby.

Nie będzie problemu także z odtworzeniem nowych gier, ponieważ nie będą potrzebne.

Chyba że celujesz w urządzenie nowe, w tym momencie coś z Androidem jest konieczne :)

Trochę to utrudnia sytuacje. W takim razie jesteś "skazany" na Androida.

Możesz pomyśleć np o Lenovo A1000.

Chyba że chcesz zaszaleć i kupić produkt typowo dla seniorki. Możesz się zainteresować Overmax IntuTab, tylko z tego co wyczytałem z informacji o nim, nie jest to produkt godny polecenia wink_prosty.gif

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...