Majster24 Posted December 21, 2013 Report Share Posted December 21, 2013 Witam Mam pewien problem, gdyż nie wiem jak podłączyć prawidłowo wentylatory od tejże obudowy. Obecnie wszystkie wentylatory wypychaj powietrze z obudowy i nie mogę kontrolować ich obrotów przez kontroler umieszczony z przodu obudowy. Dodam jeszcze, że w biosie wykrywa mi tylko jeden wiatrak o przyprawiają o ból głowy liczbie obrotów bo aż 30 tys. RPM!!!Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
yojc Posted December 21, 2013 Report Share Posted December 21, 2013 30k RPM to błąd Rozumiem, że wentylatory podłączyłeś do tego kontrolera? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Majster24 Posted December 21, 2013 Author Report Share Posted December 21, 2013 Nwm jak mam to wytłumaczyc z pa elu przedniego wychodzą dwa kabelki z końcówkami 3pin do wpięcie do nich wiatraków(zenskie podajze) i podpiolem pod nie jeden wiatrak ten z przodu a reszte (czyli 2 gorne bo ten stylu jest na molexa) do plyty glownej pod cha_fan@EDITte dwa gorne wiatraczki takze wychodzą z panelu przedniego. Przepraszam za ort ale pisze z komy Link to comment Share on other sites More sharing options...