seba Posted December 17, 2013 Report Share Posted December 17, 2013 Witam, mam pytanie. Czy za ok 3000-3500zł można kupic bardzo dobrą maszynę która udźwignie np Battlefielda 4 czy Wiedźmina 3 bardzo spokojnie i posłuzy na kilka lat bez upgradeów?Chcemy z bratem kupić w okolicach wakacji komputer i zastapic naszego leciwego 7latka ktory juz, nie ma co ukrwac, nie domaga. Wiele tytulow przechodzi mi kolo nosa, kilka ledzwo rusza na tym staruszku a majac w perspektywie premiere Wiedzmina 3 (ktorego jestem wielkim/kosmicznym/super fanbojem, ksiazek takze z reszta) po prostu musze w niego zagrac i tak jak kupilem kompa pod Wiedzmina 1 tak teraz kupie pod 3 A puszczając wodze fantazji (wszystko jest mozliwe jednak wiec kto wie) zalozmy ze nasz budzet wynosilby 4200zl (nie pytajcie skad liczby ale sprawdopodobne) to jaki wtedy bysmy mogli sobie zafundowac komp?Klawiatura i myszka moga byc te co posiadamy obecnie, no chyba ze nie bede kompatybilne wtedy trzeba bedzie kupic obie rzeczy z w/w budzetu (jestem calkiem zielony z tego tematu, stad moja niewiedza). Czy moze ktos mi pomoc? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yojc Posted December 17, 2013 Report Share Posted December 17, 2013 Nie ma sensu teraz się bawić w podawanie propozycji, skoro chcesz kupowac w okolicach wakacji - zestawienie będzie kompletnie nieaktualne. Wróć tak z tydzień-dwa przed zakupem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seba Posted December 17, 2013 Author Report Share Posted December 17, 2013 (edited) No ok, ale chodzi mi o sama 'sile' kompa. Czy jest wielka roznica pomiedzy PC kupionym za 3000 czy za 4200? Na dlugo taki komputer moze wystaczyc? I czy bedzie mozna na kompie za 3k spokojnie pograc w Battlefielda 3 czy Wieska 3. Bo jesli tak, to nie bede zbieral 4k jak za 3k bedzie oferowal dobra rozrywke, Zalozymy ze kupuje wlasnie teraz Edited December 17, 2013 by Seba77 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dirian Posted December 17, 2013 Report Share Posted December 17, 2013 Różnica w wydajności byłaby, ale nie jakaś kolosalna. Będziesz podkręcał procesor (niekoniecznie od razu)? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seba Posted December 17, 2013 Author Report Share Posted December 17, 2013 Raczej nie mialem tego w planach, z prostej przyczyny, nie znam sie na tym ale jesli bedzie warto to jak najbardziej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seba Posted December 17, 2013 Author Report Share Posted December 17, 2013 Monitor trzeba bedzie kupic nowy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seba Posted December 17, 2013 Author Report Share Posted December 17, 2013 (edited) Wliczyc w budzet. Chodzilo mi ogolnie raczej o to, czy na prawde jest jakas wielka roznica pomiedzy kompem za 3400 a kompem za 4200. Bo jesli takowej za duzej nie bedzie, a nawet na maszynie za mniejsze pieniadze da sie spokojnie pograc w najnowsze tytuly to nie ma sensu wydawac ponad 4k jak 3400 wystarczy. O to mi glownie chodzilo, zestaw mam nadzieje bedziemy robic w czerwcu Edited December 17, 2013 by Seba77 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...