Sar3th Posted December 14, 2013 Report Share Posted December 14, 2013 Witam na początku gry znajdujemy książkę smoczego kowala czy coś takiego, ja nie zebrałem,teraz jestem na wyspie i mam kuźnię a książki nie mam i chyba nie mogę nic wykuć mi się zdaję bez niej Jest jakiś inny sposób ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NewJoker Posted December 14, 2013 Report Share Posted December 14, 2013 Książka nie jest potrzebna do korzystania z kuźni. Najpierw musisz włożyć sztabkę metalu (bez żadnej sztabki w ekwipunku nie da rady) do kociołka, następnie obracając pokrętłem umieścić go nad paleniskiem. Potem należy użyć miecha pompując kilka razy. Kolejny etap to obrócenie kociołka z powrotem, wtedy płynny metal wyleje się automatycznie do formy odlewniczej. Po pociągnięciu dźwigni znajdującej się po prawej od formy, zostanie ona zalana wodą. Po opadnięciu wody należy wyjąć ostrze (zabrać do ekwipunku jak każdy przedmiot) i umieścić w palenisku aż rozgrzeje się do czerwoności. Następnie trzeba zabrać miecz i położyć go na kowadle. Później trzeba wyciągnąć młotek kowalski jako broń (można go znaleźć koło kowadła) i uderzyć nim miecz kilka razy. Ostatni etap to zabranie miecza z kowadła i położenie go na drewnianym stoliku z narzędziami. Po ich użyciu miecz jest gotowy.Miłego kucia 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sar3th Posted December 15, 2013 Author Report Share Posted December 15, 2013 O dzięki Tylko jak jestem koło kociołka i naciskam E nie pokazuje się nic a mam sztabkę żelaza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NewJoker Posted December 15, 2013 Report Share Posted December 15, 2013 Przy kociołku powinien pojawić się taki biały pusty kwadrat charakterystyczny dla różnych czynności wykonywanych w tej grze. Dopiero wtedy trzeba nacisnąć E. Ale jeżeli nadal nie działa to jest to jakiś bug. W takim razie wczytaj poprzedni sejw, a jak to nie pomoże zainstaluj patch. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sar3th Posted December 15, 2013 Author Report Share Posted December 15, 2013 Jak zainstaluję patch to będę mieć save ?I który 1.0.2, czy 1.0.4 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NewJoker Posted December 15, 2013 Report Share Posted December 15, 2013 Skopiuj sobie sejwy i zapisz gdzieś na dysku. A patche najlepiej oba. Najpierw 1.0.2 a potem nowszy. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sar3th Posted December 15, 2013 Author Report Share Posted December 15, 2013 Ok działa.Dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artius Posted December 15, 2013 Report Share Posted December 15, 2013 Problem rozwiązany, więc temat zamykam.W razie potrzeby otwarcia tematu, proszę o kontakt przez PW. Link to comment Share on other sites More sharing options...