raaistlin Posted December 14, 2013 Report Share Posted December 14, 2013 (edited) Mam następujący problem - Steam zrywa mi połączenie z internetem chwilę po rozpoczęciu pobierania. Nie mam pojęcia, od czego to zależy. Łączę się za pomocą bezprzewodowej karty pod USB. Nadmienię, że jest to problem związany wyłącznie ze Steamem - uTorrent np. działa normalnie na pełnej prędkości łącza, pobieranie poprzez przeglądarkę również bezproblemowo.Co najdziwniejsze, nie wywala mnie z sieci Wi-Fi, tylko po prostu tracę połączenie z internetem. Przywrócenie jest możliwe poprzez rozłączenia i połączenia z siecią ponownie. W tym czasie na innych komputerach jest internet, więc to raczej nie problem z routerem.Mój router to Technicolor TC7200. Karta, którą się łącze - AirLive WN-370 USB. Internet to UPC 50 mb.Takie cuda zaczęły się dziać po przeprowadzce. Na wcześniejszym mieszkaniu również łączyłem się za pomocom tej samej karty i wszystko było ok - połączenia nie zrywało.Ustalenie mniejszego limitu prędkości na pobieranie w ustawieniach Steam nic nie daje. Ktoś ma pomysł, jak to można rozwiązać? Aktualnie nie mogę pobrać żadnej gry ze Steama, a trochę ich ostatnio nakupiłem...EDIT: Z ciekawości sprawdziłem Origin. Działa i pobiera bez problemu... Edited December 14, 2013 by raaistlin Link to comment Share on other sites More sharing options...
raaistlin Posted December 16, 2013 Author Report Share Posted December 16, 2013 Po trzech dniach walczenia, cudowania, próbowania wszystkiego po prostu zmieniłem port usb, pod który podłączona była karta wifi. I zadziałało... To tak dla potomnych. Temat do zamknięcia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kawalorn Posted December 17, 2013 Report Share Posted December 17, 2013 Problem rozwiązany, więc temat zamykam.W razie potrzeby otwarcia tematu, proszę o kontakt przez PW. Link to comment Share on other sites More sharing options...