YoungShyBoy Posted December 12, 2013 Report Share Posted December 12, 2013 Witam Na wstępie zaznaczę, że wiem, iż składaki z allegro są niewiele warte. Sam nigdy bym tam nie kupił kompa. Kumpel prosił mnie o pomoc w wyborze składaka i sęk w tym, iż ma on być z allegro Nijak nie mogłem mu tego wyperswadować. Komp ma być nowy i służyć do gier (bez monitora). Da się na allegro coś takiego (i w miarę sensownego) znaleźć? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MikaelDorren Posted December 12, 2013 Report Share Posted December 12, 2013 Może w używkach od osób prywatnych coś znajdziesz (ale to wylucza "nowość"). Tymi wystawianymi przez rozmaite sklepy nie ma co sobie glowy zawracać.Przy okazji - kolega widział ten temat? Może po lekturze zmieni zdanie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
YoungShyBoy Posted December 12, 2013 Author Report Share Posted December 12, 2013 Tak podejrzewałem, że może od kogoś prywatnego, ale masz rację, zapewne będzie to używany sprzęt. Widział temat, ale sprzęt ma być właśnie z allegro i jest problem xD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MikaelDorren Posted December 12, 2013 Report Share Posted December 12, 2013 A czemu tak się uparł na allegro? Ani tam sprzęt dobry, ani tani. Podał jakiś logiczny powód? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
YoungShyBoy Posted December 12, 2013 Author Report Share Posted December 12, 2013 Podał, ktoś mu kupuje tego kompa i ma być właśnie z allegro. Czyli rozumiem, że żadnego sensownego kompa "ze sklepu" tam nie znajdę? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Omas Posted December 12, 2013 Report Share Posted December 12, 2013 Sensownego - nie. Kompa - owszem.http://allegro.pl/komputer-i5-4570-8gb-gtx-650ti-boost-siedlce-i3756609800.htmlTutaj wszystko OK, tylko zasilacz to badziew. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ationx Posted December 13, 2013 Report Share Posted December 13, 2013 Przecież normalny sprzęt można złożyć w normalnym sklepie, wydajny, porządny, wziąć usługę złożenia (techplanet, morele oferują złożenie za symboliczną złotówkę) i komputer przyjedzie gotowy w pudełku, tak samo jak przyjechałby z allegro. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
YoungShyBoy Posted December 13, 2013 Author Report Share Posted December 13, 2013 Tak, ale za zakupy na allegro nabijają się jakieś punkty czy coś w ten deseń (nie wiem dokładnie) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ationx Posted December 13, 2013 Report Share Posted December 13, 2013 Punkty nie zwrócą straconej wydajności i bezpieczeństwa sprzętu. Na allegro nie kupisz opłacalnego gotowca i basta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gutek90 Posted December 13, 2013 Report Share Posted December 13, 2013 (edited) Ceny komputerów na Allegro są zazwyczaj zawyżone i często można trafić na taki komputer, gdzie pół podzespołów robi dobre wrażenie (sprzedawca w ten sposób chcę zachęcić klienta na kupno chwaląc się kilkoma dobrymi podzespołami), a pół jest po prostu beznadziejne i prędzej, czy później będziesz musiał owe części wymienić. Lepiej samemu złożyć sobie dobry komputer w zaufanych sklepach (jak koledzy piszą). Wtedy przynajmniej jest pewność, że żywotność kompa starczy Ci na długo. Edited December 13, 2013 by Gutek90 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...