LordResvain Posted December 9, 2013 Report Share Posted December 9, 2013 Planuję przeznaczyć maksymalnie do 350 zł na słuchawki do grania. Nie mam karty dźwiękowej i nie stać mnie by najbliższej przyszłości ją kupić. (do słuchania muzyki mam już odpowiednie słuchawki, średnio jednak na nich się gra) Mam właśnie logitecha g35, ale po czterech latach rozmaitych przygód jest już na wykończeniu - wymiana kabla, pęknięta słuchawka zalepiona taśmą, trzeszczący bas - jest to jednak uzasadnione, biorąc pod uwagę to co wyprawialiśmy. Wiem co wiele osób sądzi ona temat tych słuchawek, sam dałem się trochę nabrać na marketingowy bełkot 4 lata temu. Prawdą jednak jest, że naprawdę dobrze grały, mikrofon działa bez zarzutu, a przez dźwięk przestrzenny (7.1 to pewnie bzdura, jednak słychać doskonale co z której strony się dzieje) wydzierałem się na cały dom grając w Dead Space'a. Lubię te słuchawki i tyle. Nie dałbym za nie fortuny (600zł?) jakiej żądają w takim Saturnie, ale na allegro zaczynają się od 250 zł, jest kilka aukcji (nówki) po ok 330 zł. To już sensowna cena i moim pytaniem jest czy znajdę jakąś alternatywę w tej cenie.Zależy mi na: mikrofonie, dźwięku przestrzennym i możliwie najlepszej jakości dźwięku bez karty dźwiękowej. W grach, słuchanie muzyki na nich kompletnie mnie nie interesuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiek690 Posted December 10, 2013 Report Share Posted December 10, 2013 Tylko, że te tanie Logitechy G35 na Allegro to albo egzemplarze powystawowe albo "refurbished" czyli odnawiane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dirian Posted December 10, 2013 Report Share Posted December 10, 2013 1) czy masz jakąś porządną kartę dźwiękową (jeśli nie, to czy byłbyś w stanie dokupić w przyszłości)Przeczytaj pierwsze zdanie z postu autora Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordResvain Posted December 16, 2013 Author Report Share Posted December 16, 2013 Tylko, że te tanie Logitechy G35 na Allegro to albo egzemplarze powystawowe albo "refurbished" czyli odnawiane.Co z tego właściwie wynika? A odpowiadając na drugie pytanie - wygląd wielkiego znaczenia nie ma, zależy mi na tym co wymieniłem na końcu pierwszego posta - mikrofonie, dźwięku przestrzennym i możliwie najlepszej jakości dźwięku w grach bez karty dźwiękowej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[Ekspert] BladyPiter Posted December 16, 2013 Report Share Posted December 16, 2013 Zdecydowanie wolałbym nowe Superlux HMC631, ale będą dostępne dopiero po nowym roku(chyba w lutym). Link to comment Share on other sites More sharing options...