Hyzy Posted December 2, 2013 Report Share Posted December 2, 2013 Siemaotóż mam taki problem: Gdy pierwszy raz uruchomiłem VS2010 zamiast użyć opcji, iż będe programować w C/C++ przez przypadek kliknąłem w budkę C#. Da się to jakoś zmienić bez odinstalowywania VS?Pozdro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaker Posted December 2, 2013 Report Share Posted December 2, 2013 (edited) Jak tworzysz nowy projekt to jakie języki ci się wyświetlają? Jak wybrałeś C# to pewnie będzie wiodącym, jednak ,,Other Languages" powinno zawierać też Visual C++. Polecam sprawdzić. PS. Oczywiście zależy też to od wersji oprogramowania, które zainstalowałeś. Edited December 2, 2013 by Shaker Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wies.niak Posted December 2, 2013 Report Share Posted December 2, 2013 Hyzy -> Okienko konfiguracyjne przy pierwszym uruchomieniu określa typowy zestaw ustawień (jak np. skróty klawiszowe) dla danego języka. W menu Tools -> Envirionment -> Keyboard jest lista proponowanych ustawień. Możesz tam wybrać C++. Albo uruchom visual studio z przełącznikiem /ResetSettings co pozwoli na ponowny wybór ustawień. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hyzy Posted December 3, 2013 Author Report Share Posted December 3, 2013 @ShakerW "Other Languages" mam tylko Visual Basic.@wies.niakW menu wybrałem c++, lecz dalej, gdy chcę utworzyć nowy projekt mogę wybrać tylko opcję z C#, a gdy staram się zresetować ustawienia to nie wiem czemu nie mam opcji wybrania C++ na dole ss. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wies.niak Posted December 3, 2013 Report Share Posted December 3, 2013 A zainstalowałeś obsługę C++? Wygląda na to, że nie. Proponuję odpalić instalator i doinstalować brakujące komponenty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bantu Posted December 5, 2013 Report Share Posted December 5, 2013 Gdyby był zainstalowany pakiet VS z obsługą C++ to by na pewno była dostępna opcja Other Languages, a tam możliwość wyboru projektów C++. Jeżeli jest tylko opcja C# to prawdopodobnie nie zainstalowałeś pakietu C++. Być może zainstalowałeś tylko pakiet Basic i C# skoro nie masz opcji C++. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...