KasztanyNaPolu Posted December 2, 2013 Report Share Posted December 2, 2013 Dzień dobry, lub dobry wieczór!Mój komputer jest już (nie da się ukryć) staruszkiem i wymaga uaktualnienia lekkiego, jak najmniejszym kosztem. Na razie chce wymienić tylko kartę graficzną i ewentualnie zasilacz, gdyby była jego wymiana konieczna. Cena karty nie może przekraczać 250zł, zasilacz również jak najtańszy. Gdyby nie to, że AC4: BF na najniższych ustawieniach jakości chodzi w granicach 5-30fps, nic bym nie ruszał A więc mój sprzęt:Procesor: AMD ATHLON II x4 630HDD: 500 WD SATARam: DDR3 2x2gb kingstonZasilacz: ATX 400W (chyba zasilacz, takie coś jest napisane na karcie gwarancyjnej, więc strzelam, że to on).Karta graficzna: ATi Radeon HD 4650 SeriesPłyta główna (chyba): ASRock M3A770DEDzięki za wszelką pomoc PS: Karta graficzna może być używana, z allegro. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Omas Posted December 2, 2013 Report Share Posted December 2, 2013 A modelu dokładnego zasilacza nie podasz? Być może to jakaś dobra konstrukcja. Dałbym tutaj używanego HD5770/HD6770 - skok będzie odczuwalny.Zasilacz przykładowo używany FSP z allegro:http://allegro.pl/fortron-400w-fsp400-60hln-wroclaw-i3760775900.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KasztanyNaPolu Posted December 2, 2013 Author Report Share Posted December 2, 2013 Nie wiem gdzie znaleźć modelu zasilacza, tak zapisany jest na karcie gwarancyjnej, a po zdjęciu obudowy komputera nie ma nic więcej na nim. Albo ślepy jestem. Co do karty którą podales, to jak na niej z AC4: BF? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alceadias Posted December 2, 2013 Report Share Posted December 2, 2013 Średnie lub wysokie w HD. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KasztanyNaPolu Posted December 2, 2013 Author Report Share Posted December 2, 2013 I nie będzie problemu z kompatybilnoscia karty z resztą mojej konfiguracji sprzetowej? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Omas Posted December 2, 2013 Report Share Posted December 2, 2013 Nie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KasztanyNaPolu Posted December 9, 2013 Author Report Share Posted December 9, 2013 A czy możliwe jest podlaczenie dwóch kart i ustawianie, która ma być obecnie używana?;> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yojc Posted December 9, 2013 Report Share Posted December 9, 2013 Nie. Musiałbyś jedną z kart wyjmować przy chęci przełączenia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...