Jolasia Posted December 2, 2013 Report Share Posted December 2, 2013 Ostatnio na kursie angielskiego nauczyciel polecił nam afirmacje do nauki języków obcych - czy ktoś z was o takich słyszał lub używał? Czy warto? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P_aul Posted December 2, 2013 Report Share Posted December 2, 2013 W8 wat... brb.Ok, wygooglałem sobie. Więc powtarzanie sobie "jestem geniuszem językowym i znam angielski perfect" pomaga w nauce angielskiego? To może lepiej spędzić ten czas na powtarzaniu sobie zwrotów? Prawda jest taka, że nie ma drogi na skróty i na wszystko trzeba zapracować, choć pozytywne podejście pewnie pomaga. Sam nigdy żadnych afirmacji nie stosowałem, a język znam dość dobrze by studiować za granicą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sedinus Posted December 2, 2013 Report Share Posted December 2, 2013 "jestem geniuszem językowym i znam angielski perfect" pomaga w nauce angielskiego?KIM JEZDEŚJEZDEŚ ZWYCIENSCOMKIM JEZDEŚJEZDEŚ ZWYCIENSCOM!!!!!11W moim przypadku prawdopodobnie miałoby do skutek odwrotny do zamierzonego - gdyby ktoś taki jak ja stał nade mną i powtarzał "JESTEŚ PRO, UWIERZ W SIEBIE, JESTEŚ MISZCZ", to pewnie kazałbym mu się walić i przestać chrzanić głupoty Dlatego angielskiego wolę uczyć się z gier, książek Clarksona, niektórych seriali i TotalBiscuita, niemieckiego z Ramsztajna lub Eisbrechera, a japońskiego z animców i VN-ek (z sylabariuszami i kanji jest już gorzej, tutaj musiałem kupić sobie książki do nauki).AUTISM, BABY 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
[Ekspert] Kondzio Posted December 2, 2013 Report Share Posted December 2, 2013 Powtarzaj sobie po angielsku, to może coś da:PA tak na serio, bardziej pomóc może postawa odwrotna do tej całej afirmacji. Oficjalnie uczyłem się angielskiego 15 lat, ale ciągle odkrywam jakieś nowe konstrukcje gramatyczne i różnice w znaczeniach słów, które dotąd uważałem za synonimy. Innymi słowy, żyj w świadomości, że zawsze jest coś jeszcze do osiągnięcia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
QuadDamage Posted December 2, 2013 Report Share Posted December 2, 2013 To całe wmawianie sobie, że "I KEN DO DIS" faktycznie może pomóc w niektórych sytuacjach, ale nie w nauce języka, więc daj sobie z tym siana.Angielskiego wcale nie trzeba się uczyć. Inglisz to prosta języka jest, jeżeli masz z nim do czynienia to w końcu sam, po jakimś czasie, wejdzie do twojej głowy. Efektem ubocznym takiego sposobu edukacji jest to, że z czasem zaczniesz go mieszać ze swoim ojczystym językiem, znam to z własnego doświadczenia.TotalBiscuitawhy.jpg 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soaps Posted December 2, 2013 Report Share Posted December 2, 2013 @Sedinus a myślałem, że tylko ja mam dziwne metody nauki języków obcych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sedinus Posted December 2, 2013 Report Share Posted December 2, 2013 TotalBiscuitawhy.jpgOpinie opiniami, facet mówi przeważnie z sensem, wyraźnie, ładnie i składnie, więc to jak darmowy kurs angielskiego.I zapomniałem o Yahtzeem. B| Anywho, popatrzmy na elternatywy:Angry JoePewdiepieTobuscusSmoshGamegrumpsWolę grypę niż raka, kthx Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P_aul Posted December 2, 2013 Report Share Posted December 2, 2013 Panowie, zostaliśmy chyba strollowani. Profil tej pani, która zaczęła topic wskazuje na działalność mniej lub bardziej reklamową. Namnożyło się nam takich. I jakoś mam niejasne wrażenie, że tu chodziło o jakiś przekaz podprogowy. Ale mówię to jako user, nie moderator, więc... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brylant Posted December 2, 2013 Report Share Posted December 2, 2013 Puszczałem sobie "You're the best around" przed egzaminem praktycznym na prawo jazdy.Zdałem za 4. razem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rankin Posted December 3, 2013 Report Share Posted December 3, 2013 A mogłeś zdać za 14tym! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
[Ekspert] Sefnir Posted December 3, 2013 Report Share Posted December 3, 2013 @upZawsze mógł nie zdać wcale ;pDlatego angielskiego wolę uczyć się z gier, książekHa, czyli nie jestem jedynym Ogólnie to mój angielski w szkole to była kpina w czystej postaci. Języka zacząłem się normalnie uczyć dopiero na studiach, czyli dość późno, i czytając książki (ze słownikiem w drugiej łapie, ale jednak).Efektem ubocznym takiego sposobu edukacji jest to, że z czasem zaczniesz go mieszać ze swoim ojczystym językiem, znam to z własnego doświadczeniaKurczę, coś w tym jest. Nieraz łatwiej mi znaleźć jakieś słowo po angielsku niż po polsku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soaps Posted December 3, 2013 Report Share Posted December 3, 2013 Kurczę, coś w tym jest. Nieraz łatwiej mi znaleźć jakieś słowo po angielsku niż po polsku.Nie ma bata, u mnie to samo . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nerf0 Posted January 16, 2014 Report Share Posted January 16, 2014 W skrzydłach tęsknotykiedy piszę o tobiemyślą dotykamtwojego istnienianie oddam słowami tęsknotygdy dłonie szukają ciebiepióro tańczy po kartcezawijasem literw wiersz cię układawszystko co tobązaczyna istnieć we mnieby zrodzić się na nowo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...