jamatobanzai1 Posted December 1, 2013 Report Share Posted December 1, 2013 WitamOstatnio moje słuchawki dokanałowe się zepsuły i zdecydowałem się kupić sobie na gwiazdkę jakiś porządny sprzęt. Niestety, budżet mam ograniczony (max 80-90 zł.), ale nie należę do wymagających. Najważniejsza jest dla mnie wytrzymałość ? chcę żeby te słuchawki wytrzymały dłużej niż pół roku? Będę ich używał głównie do słuchania muzyki (metal, rock) i gier. Aktualnie moim faworytem są Sennheisery HD 201. Proszę o pomoc (btw - czemu to wszystko jest tak podkreślone na biało?!) Link to comment Share on other sites More sharing options...
[Ekspert] BladyPiter Posted December 1, 2013 Report Share Posted December 1, 2013 W temacie masz, że nauszne.W tej cenie najlepsze są Superlux HD681. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jamatobanzai1 Posted December 1, 2013 Author Report Share Posted December 1, 2013 Dokanałowe Sennheiser HD201? To są NAUSZNE! Dokanałowe, to te, które wkładasz DO UCHA, DO KANAŁU SŁUCHOWEGO! A douszne (nie mylić z dokanałowe), to te, które mocujesz na małżowinie usznej, bez wkładania ich do kanału słuchowego.Miałem dokanałowe i teraz postanowiłem zakupić nauszne... W temacie masz, że nauszne.W tej cenie najlepsze są Superlux HD681. Czemu są lepsze od np. tych Sennheiserów? Link to comment Share on other sites More sharing options...
[Ekspert] BladyPiter Posted December 1, 2013 Report Share Posted December 1, 2013 Zapewniają lepszą jakość dźwięku, no i w przeciwieństwie do HD201 mają jakiekolwiek basy.Te słuchawki będą używane też na zewnątrz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jamatobanzai1 Posted December 1, 2013 Author Report Share Posted December 1, 2013 Zapewniają lepszą jakość dźwięku, no i w przeciwieństwie do HD201 mają jakiekolwiek basy.Te słuchawki będą używane też na zewnątrz? Tak, dlatego baaardzo mi zależy aby były wytrzymałe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[Ekspert] BladyPiter Posted December 1, 2013 Report Share Posted December 1, 2013 No to 681 jednak odpadają bo mogą być za duże.Lepiej sprawdzą się Maxell Retro DJ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jamatobanzai1 Posted December 1, 2013 Author Report Share Posted December 1, 2013 Jak u nich z dźwiękiem i wytrzymałością? Lepiej niż u Sehnheiserów? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jamatobanzai1 Posted December 1, 2013 Author Report Share Posted December 1, 2013 Czyli mam definitywnie brać Maxell? Nie dostanę nic lepszego pod względem wytrzymałości i jakości dźwięku w tej cenie? Link to comment Share on other sites More sharing options...