Pagison99 Posted November 30, 2013 Report Share Posted November 30, 2013 Witam.Miał to być zwykły,prosty montaż dysku twardego,a skończyło się...katastrofom:{Zacznę jednak od początku.Otóż chciałem zamontować dysk twardy w swoim komputerze,jednak nie mogłem go swobodnię umieścić w kieszeni 3,5' ponieważ wtyczka 24 pin od mobo blokowała mi dostęp do wnęki.A więc odłączyłem wtyczkę 24 pin,wtedy dysk swobodnie wszedł do kieszeni.Podpiołem z powrotem wtyczkę 24 pin do mobo jak i wszystkie kable do dysku i uruchomiłem kompa.Ku mojemu zdziwieniu komputer nie chciał się uruchomić.Wydał z siebie 1 długi pisk i 2 krótkie(nie ma też obrazu na monitorze).Zajrzałem więc jeszcze raz do środka komputera,aby sprawdzić czy przez przypadek coś sie nie odłączyło.Wtedy zauważyłem,że wtyczka 24 pin nie była do końca dociśnięta!(lol ale wtopa)Docisnołem więć wtyczkę do końca i ponownie uruchomiłem komputer,lecz problem nie znikł.Prawdopodobnie nastąpiło jakieś zwarcie i uszkodziło kartę graficzną.Dodam,że podczas uruchamiania komputera wentylator na karcie działa na max obrotach,a wcześniej był niemal bezgłośny.Czy przez moją nieuwagę doszło do ewidentnego uszkodzenia karty graficznej,czy moze jakiegoś innego podzespołu?Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yojc Posted November 30, 2013 Report Share Posted November 30, 2013 A niczego innego nie odłączyłeś przypadkiem? jeśli możesz zrób zdjęcia. Nie sądzę, byś coś uszkodził przez niedopięty do końca kabel. Link to comment Share on other sites More sharing options...
QuadDamage Posted November 30, 2013 Report Share Posted November 30, 2013 Podaj model płyty głównej.Bez tej wiedzy ciężko stwierdzić o co piszczy bios.Wentylator w karcie pracuje cały czas na pełnych obrotach, czy tylko na początku, a później wraca do normalniej pracy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pagison99 Posted November 30, 2013 Author Report Share Posted November 30, 2013 Podam cały cofinng kompacore 2 duo E7500MSI P31 Neohd 57704GB Ramzasilacz Fortron 350wA wentylator od karty ciągle chodzi na max obrotach Link to comment Share on other sites More sharing options...