lopli12 Posted November 29, 2013 Report Share Posted November 29, 2013 Siemanko wszystkim planuje kupić sobie myszkę i już tak ogarniam przez jakiś czas myszkę Razer naga lecz nie wiem którą wersje kupić. Zastanawiam się między : Razer Naga Expert 2012, Razer Naga 2014 oraz Razer Naga Hex. Zależy mi na przyciskach bocznych (w sumie 6 wystarczy lecz jak można to czemu nie więcej ) i tu jest pytanie szczególnie dla osób które mają jakiś model z podanych a pytanie brzmi jak jest z wygodą i użytkowaniem myszki. Razer Naga Expert posiada wymienne panele boczne przez co łatwiej mi będzie dostosować do wygody użytkowania (lecz jeśli używam już ponad 2 lata myszki za 20 zł to jakoś się powinienem przyzwyczaić do każdego kształtu) lecz przyciski boczne podobno nie są najlepsze w użytkowaniu. W wersji 1014 jets zmieniony wygląd i inaczej ułożone przyciski przez co łatwiej jest ich używać a razer naga hex ma 6 przycisków więc tam wiem że z nimi nie będę miał problemu. Co do myszek proszę nie pisać że dołożę 200 zł i mam np. wersję Epic bo zależy mi na tym że max ok 300 złlinki do myszek jeśli ktoś się zna lecz nie posiada :Razer naga hex: http://mediaarena.pl...er-Naga-Hex/844Razer naga expert 2012: http://mediaarena.pl...Expert-2012/859Razer naga 2014: http://mediaarena.pl...-Naga-2014/1626PS. jeśli ktoś by mógł to zależało by mi na szybkiej odpowiedzi bo MediaArena 2 Grudnia organizuje dzień bez opłat za przesyłkę to bym się jeszcze chciał załapać Link to comment Share on other sites More sharing options...
[Ekspert] BladyPiter Posted November 29, 2013 Report Share Posted November 29, 2013 Nagi są kiepskie, nie warto ich brać.Jak trzymasz mysz? Klick. Zmierz też dłoń w sposób podany w linku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lopli12 Posted November 29, 2013 Author Report Share Posted November 29, 2013 myNagi są kiepskie, nie warto ich brać.Jak trzymasz mysz? Klick. Zmierz też dłoń w sposób podany w linku.Myszkę nie trzymię coś między Fingertip Grip a Palm Grip. Jak pisałem jest to myszka za 20 zł więc dłoń na całej myszce jest dosyć niewygodna Link to comment Share on other sites More sharing options...
[Ekspert] BladyPiter Posted November 29, 2013 Report Share Posted November 29, 2013 To podał jeszcze długość dłoni.Masz jakąś podkładkę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiek690 Posted November 30, 2013 Report Share Posted November 30, 2013 Jeżeli chcesz myszkę z dużą ilością przycisków na boku to możesz się zastanowić nad Logitechem G600 lub Corsair Vengeance M95. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lopli12 Posted November 30, 2013 Author Report Share Posted November 30, 2013 Jeżeli chcesz myszkę z dużą ilością przycisków na boku to możesz się zastanowić nad Logitechem G600 lub Corsair Vengeance M95.Myszka Logitech nie jest zła widać że przyciski są zrobione aby nie było problemu z kliknięciem odpowiedniego lecz co do Corsair Vengeance M95... jak pisałem do 300 zł + jakoś te boczne przyciski mnie nie przekonują.To podał jeszcze długość dłoni.Masz jakąś podkładkę?Dłoń od nadgarstka w górę 20cm. Moja aktualna myszka ma 10 cm więc 8 cm dłoni "przynadgarstkowej" leży na biurku (2 cm to zgięcie palców czyli minimalna przerwa między dłonią a myszką) Co do podkładki mam ich kilka ale żadnej nie używam bo myszki mi nie szkoda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[Ekspert] BladyPiter Posted November 30, 2013 Report Share Posted November 30, 2013 To bierz G600 lub G700, tylko do nich przyda się twarda podkładka jeśli grasz powyżej 1800DPI. Link to comment Share on other sites More sharing options...