emqi Posted November 29, 2013 Report Share Posted November 29, 2013 Hejka,Szykuję się ostatnio, by zakupić sobie pada od Iksa pod PC, ale zastanawiam się nad tym, którą wersję wybrać. Za kablem przemawia niższa cena i brak potrzeby ładowania/kupowania baterii. Z kolei do bezprzewodówki zachęca mnie wizja rozwalenia się na wyrku i grania z dala od kompa bez przeszkód (i wypalenia oczu na moim monitorze 19, na którym z tej odległości równo zobaczę ale to osobna kwestia ). I tu mam pytanie - jak jest z lagiem w wersji bezprzewodowej? Da się wyżyć, czy psuje komfort? No i czy jest jakaś lepsza alternatywa (koniecznie zgodna z X360), bo celuję w orginała MS, a budżet mój wynosi max 200 złociszy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tesu Posted November 29, 2013 Report Share Posted November 29, 2013 (edited) Z bezprzewodowego iksboksowego pada korzystam na PC od ponad 3 lat. W tym czasie uzywalem go m.in. W Dirtach, Burnout Paradise, PoP, kilku Asasynach, Batmanie, Darksiders i jesli jakis lag jest, to jest on na tyle maly, ze go nie odczuwam i martwic sie nim nie musisz. Edited November 29, 2013 by Tesu 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
emqi Posted November 29, 2013 Author Report Share Posted November 29, 2013 Dzięki za odpowiedź, skoro więc w tym względzie nie jest źle, chyba skłonie się ku tej opcji Jeszcze pytanie, jak długi czas gry wytrzymuje pad zanim baterie/akumulatorki padną. W specyfikacji jest bodajże 40 godzin gry, jak w praktyce? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gutek90 Posted November 29, 2013 Report Share Posted November 29, 2013 Obecnie mam przewodowego pada od X360, ale kiedyś miałem bezprzewodowego i mogę ci powiedzieć, że na pełnym naładowaniu akumulatorka pad trzymał ponad tydzień czasu, a grałem dziennie po 3-4 h. Najwięcej energii żre oczywiście force feedback, ale w większości gier można wibracje wyłączyć i wydłużyć żywotność energii. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tesu Posted November 29, 2013 Report Share Posted November 29, 2013 @emqiZ tego co pamietam, to jak wsadzilem nowe baterie do pada przed rozpoczeciem zabawy w Assassin's Creed Brotherhood, to po przejsciu tej gry zdazylem jeszcze kilka dni pograc w Dirt 2 zanim trzeba bylo zmieniac baterie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
emqi Posted November 29, 2013 Author Report Share Posted November 29, 2013 No to dzięki, zdecyduje się na bezprzewodówkę, teraz tylko wyhaczyć najlepszą ofertę Do zamknięcia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yojc Posted November 29, 2013 Report Share Posted November 29, 2013 Problem rozwiązany, więc temat zamykam.W razie potrzeby otwarcia tematu, proszę o kontakt przez PW. Link to comment Share on other sites More sharing options...