Neithan138 Posted November 29, 2013 Report Share Posted November 29, 2013 Witajcie!Tyle emocji co DS nie wzbudziła we mnie chyba żadna gra. Nawet GTA4 było znacznie łatwiejsze do ogarnięcia pod względem technicznym.Mój problem polega na tym, że po uruchomieniu gry z poziomu Steama pojawia się czarny ekran, na którym wyskakują bodajże trzy powiadomienia od GfWL (m.in. o tym, że udało mi się poprawnie zalogować). Jednakże gra w dalszym ciągu się nie włącza, a po naciśnięciu na black screen pojawia się komunikat, że program przestał działać.Na różnych stronach anglojęzycznych wyczytałem, że w takim wypadku pomaga przeinstalowanie GfWL oraz GfWM i faktycznie, wczoraj to zrobiłem i gra się uruchomiła. Niestety dzisiaj pojawił się ten sam problem, przy czym reinstalacja owych dwóch składników nie daje kompletnie żadnego rezultatu.Jestem tym bardziej wkurzony, że pierwsze dwie godziny, które udało mi się pograć były naprawdę znakomite, a według licznych opinii "im dalej w las, tym lepiej" Muszę zaznaczyć, iż korzystanie ze Steama w DS jest dla mnie niezbędne, dlatego nie ma innej opcji niż instalacja przez ściągnięcie gry z jego serwerów. Mogę też dodać, że używam DSfix'a, ale to na pewno nie jego wina, bo przy niepatchowanej grze dzieje się to samo. Wiem, że wielu użytkowników forum gra w DS, więc jeśli ktoś potrafiłby mi pomóc, byłbym bardzo wdzięczny Moja specyfikacja:CPU: Core i3 540 @ 3.07GHzGPU: Gigabyte HD5770RAM: 4GB GeilPłyta główna: Asus P7P55 LXZasilacz: BeQuiet! L7-530WRouter: Linksys WRT54GL Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kawalorn Posted November 29, 2013 Report Share Posted November 29, 2013 Próbowałeś weryfikacji plików gry? PPM na tytuł gry w bibliotece > Właściwości > Pliki Lokalne.Gra może też lepiej zadziałać jeśli w DSfix'ie ustawisz aby uruchamiała się w formie "Borderless Window" lub wyłączysz wyświetlanie się grafik producentów na początku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neithan138 Posted November 29, 2013 Author Report Share Posted November 29, 2013 Nadal nic... GfWL teoretycznie działa, ale gra crashuje po kliknięciu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neithan138 Posted November 30, 2013 Author Report Share Posted November 30, 2013 Znalazłem pewne rozwiązanie. Otóż w głębinach netu odszukałem poradę, mówiącą o zmianie pewnego ustawienia w AMD CCC. Chodzi mianowicie o "Czekanie na odświeżenie pionowe", którą znaleźć można w zakładce Gry/Ustawienia aplikacji 3D. Należy ustawić tę opcję na "Zawsze wyłączone".Niestety nie rozwiązuje to problemu w całości i opisana w pierwszym poście sytuacja nadal występuje, tylko że znacznie rzadziej. Teraz da się jako tako uruchamiać grę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...