Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Matmro57

Czy opłaca się kupić Sparkle GTX 560 se za 250zł

Recommended Posts

Witam!

Mam dylemat chciałbym wymienić grafikę na wydajniejsza aby pograć sobie w nowsze gry w HD. Miałem kiedyś HD 4850 jednak padła i byłe zmuszony kupić coś na szybko kupiłem hd 4670 od kumpla, chce ja teraz sprzedać i kupić coś taniego ale w miarę wydajnego mam okazje kupić Sparkle gtx 560 se za 250 zł używana jednak z gwarancja jeszcze 21 miesięcy. Mam starego phenoma x4 9550 2.2ghz mam zamiar wymienić jednak za jakieś pół roku 4gb ram ddr2 oraz zasilacz bo wiem ze to ważne Fortron 460W ghn 80+. Mam dylemat kupic ta gtx 560 se (wiem ze to wykastrowana 560), czy np dozbierać do nowego radka hd 7770 wiem ze procesor może ograniczać nawet takie karty ale w niedalekiej przyszłości zamierzam zmienić na intela podstawka 1150.

Osobiście dopłaciłbym do HD 7770. Wydajność kart jest raczej podobna, ale GTX 560 SE żre dużo więcej prądu (momentami nawet 80-90W więcej względem Radeona), do tego mocniej się grzeje. Za ~ 300 zł spokojnie dorwiesz używanego HD 7770, niewiele drożej nieraz można dostać nówki (ostatnio na Allegro był Club3D za 329 bodajże).

ALe co dokładnie może byc bo chyba raczej nic wydajniejszego nie kupie

a to wiem widziałem na esc jest za tyle chyba

no gtx 150 wat okołoa hd 7770 około80 90 wat ale ja kto jest z podkreceniem i z nivida physiks

A wgl chce sprzedac hd 4670 i mam jeszcze na sprzedaż jak by co ram ddr3 2gb 1600mhz patriot

koleś powiedział ze maks 230 opusci z 250 czyli razem z przesyłka około 250 czyli lepiej dołozyc niecłą 100do hd 7770

która z tych kart sie lepiej kreci

czy mzoe cos uzywanego np hd 6870 czy nawet 6950 znalazłem taka za 350 ale koleś nie odbiera ani nie odpisuje a jeszcze pytanei czy mój zasilacz dałby rade z taka karta

nio wiem ale za pólroku wymienie na lga 1150 wie mze wtedy takie karty beda po 350zł pewnie nie ukrywam chce pogracn w nowego coda ghost na dobrych ustawieniach monitor ma max rodziałke 1366x768

czyli HD

ale jednak tak jakby co to za 250zł bym niczego elspzego niewyrwał i chyba bym odpaliłna wysokośrednich ghosta czy inne nowsze gierki

A dużo wydajniejsza jest ten hd 7770 od gtx 560 se i wiecie coś. O podkręcanie jej

A dużo wydajniejsza jest ten hd 7770 od gtx 560 se i wiecie coś. O podkręcanie jej

Niby szersza szyna Ale starszy procesor technologiczny a jak to jest Radeon czy geforce jest lepszy do mojego słabego procka

I orientuje się ktoś pójdzie mi na tej grafie

Cod ghost na maksymalnych przy rozdzialce 1366x768

Bo jeżeli będzie nie zauważalnaróżnica między 560 ze a 7770 to może kupie tego gtx zawsze te 80 zł w kieszeni

A może szukać gtx 560 albo 560 ti zasilacz dałb. Radę

Co najlepszego z używanyc. Do 400zł

Znalazłem za 320 zł z przesyłką hd 6870 xfx tylko ze nie ma gwarancji a jednak 6870 byłby dużo wydajniejszy

Znalazłem za 320 zł z przesyłką hd 6870 xfx tylko ze nie ma gwarancji a jednak 6870 byłby dużo wydajniejszy

Dało by si. Podkręcić tego że do wydajności zwykłej 560

HD 7770 jest słabsza od 560 SE. Podkręca się średnio - zależy od modelu. Do tego phenoma oba będą dobre - ma 4 rdzenie. Co do gier - pytaj się w dziale Czy pójdzie? czy jakoś tak. Zasilacz da radę. Do 400 zł ciężko - dorzuciłbym do HD7790 lub do 650Ti Boost.

6870 byłby wydajniejszy (jest pomiędzy GTX560, a 560Ti).

nio ale jest drozszy a chyba w cenie 495zł club 3d na esc jest radek hd 7850 to nic lepszego nie bede za ta cene

tylko wiem bedzie sie ograniczac to mzoe jednak lepiej nei wydawac tyle i kupic za 250zł tego 560 se

a 650 ti Boost jest jakeis 50zł drozsze od HD 7850

Hd 7790 koszuje około 415 zł na esc na morele kilka złoty tańszy

a nie to już ma 192 bit szyne ee to nie xle zastanowei sie mzoe sie wstrzymam i przed świetam,i kupie ta jezlei nie opyla ise dopłacać do radka HD 7850 musze ogaranc kwesjie te 230zł do wydania na gry bonus oki napsize potem szkoła

a jeszcze przeciez mozna podklrecic ciekawe ile bedzie jeje brakowało do gtx 660 bo to juz niezła grafa

kurde az sprawdze płyte zaraz bo o ile pamietam to mam gigabyte ga-m61p3

Płyta Głowna to gigabyte ga-m61p3

ale nie moge znalexc jakei ma pci expres

Prosiłbym o odpowiedz

bedzie działc grafa z pci 3.0 na moje j płycie głównej

Czy na pewno bedzie mi działać grafika pci 2.0 na moim pci 1.1??

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...