opENDfist Posted November 21, 2013 Report Share Posted November 21, 2013 Siema, od jakiegoś czasu mam pewien problem, taki jak w temacie. Dokładniej mówiąc - gdy wygaszacz się włącza/uruchamia (jak kto woli), nie mogę wznowić pracy komputera. Wygaszacz działa normalnie: obrazy się zmieniają, ale gdy ruszam/klikam myszką czy wciskam klawisze klawiatury komputer się nie wznawia. To samo, gdy wyłączyłem wyświetlanie wygaszacza, tylko wtedy pojawia się po prostu czarny ekran. Na razie radzę sobie z tym wchodząc w menedżera urządzeń i przestawiając opcje myszki (mysz i inne urządzenia wskazujące->mysz zgodna z HID->zarządanie energią->odznaczam lub zaznaczam -w zależności co było przedtem- opcję "Zezwalaj temu urządzeniu na wznawianie pracy komputera). Jednak po jakimś czasie to samo się przestawia i problem pojawia się ponownie, w dodatku chciałbym, aby ten wygaszacz był. Czy możecie mi coś poradzić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
opENDfist Posted November 29, 2013 Author Report Share Posted November 29, 2013 Sprawdź w menadżerze urządzeń, przy portach USBGdzie są te porty USB? Mam Windows 7 Ultimate, jedyne porty, jakie tam są to Porty (COM i LPT).W ostateczności wejdź w personalizację ekranu (PPM na pulpicie) i wyłącz po prostu wygaszacz ekranu. To jedyna opcja by ręcznie go wyłączać/wylogowywać.Tylko, że ja wyłączyłem wygaszacz i wtedy pojawia się po prostu czarny ekran. Link to comment Share on other sites More sharing options...
opENDfist Posted November 29, 2013 Author Report Share Posted November 29, 2013 Dobra, dzięki, zobaczę, czy działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
opENDfist Posted December 17, 2013 Author Report Share Posted December 17, 2013 Problem rozwiązany, temat do zamknięcia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
opENDfist Posted December 18, 2013 Author Report Share Posted December 18, 2013 Tam, gdzie powiedziałeś, tylko zrobiłem to w inny sposób: wybrałem w Start "zmień moment przejścia komputera w tryb uśpienia" i opcję "wyłącz ekran" na "nigdy". Link to comment Share on other sites More sharing options...
yojc Posted December 18, 2013 Report Share Posted December 18, 2013 Problem rozwiązany, więc temat zamykam.W razie potrzeby otwarcia tematu, proszę o kontakt przez PW. Link to comment Share on other sites More sharing options...