iSoyer Posted November 20, 2013 Report Share Posted November 20, 2013 Hello,chciałbym abyście pomogli mi w wyborze śłuchawek do Dubstepu. Oczywiście ważna jest głoścność i dobry bass (jak dla mnie)Słuchawki maja być nauszne. Jak na razie to jest mój typ http://www.euro.com.pl/sluchawki/canyon-cnr-hp03nb-czarny.bhtml Link to comment Share on other sites More sharing options...
iSoyer Posted November 22, 2013 Author Report Share Posted November 22, 2013 A może są np. douszne w tej cenie (oczywiscie chce zeby dobrze graly) Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoNamePL Posted November 22, 2013 Report Share Posted November 22, 2013 Jeszcze pomyśl nad Sony MDR EX10LP, grają na poziomie SHE3590 może nawet lepiej, na PL11 nie patrz bo wiele przy tych propozycjach nie oferują. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoNamePL Posted November 22, 2013 Report Share Posted November 22, 2013 Lol Philipsy na allegro kosztują ok 40 zł, Soniaki znajdziemy za 35 zł. Dla wielu osób soniaki są lepsze od Philipsów. Nie powiedziałbym że PL11 mają lepszy bas, co najwyżej mają go więcej lecz mają słabą górę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoNamePL Posted November 22, 2013 Report Share Posted November 22, 2013 1. Skąd wiesz że nie znajdziesz za te pieniądze Soniaków? 2. PL11 są średnie, może i mają dużo basu ale to już lepiej kupić Sony/Philipsy i do tego Pianki Comply jak komuś mało basu. A z tego co wiele osób pisze Soniaki mają cieplejszy dźwięk i odrobinę więcej basu Cóż, jak zwykle uparłeś się na coś co ty masz i każdy inny musi to mieć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoNamePL Posted November 22, 2013 Report Share Posted November 22, 2013 Mam więcej postów od ciebie(większość nabitych w tym dziale) i jestem tu od dłuższego czasu tylko że od jakiegoś pół roku nie wchodziłem - i kto tu jest "nowy"? Czemu Soniaki miały być lepsze, a czemu nie? Cena podobna, Soniaki cieplejsze, bardziej basowe, akurat do Dubstepu. Srasz się o to że PL11 są super bo mają dużo basu - a polecasz Philipsy które są jaśniejsze. http://www.head-fi.org/products/sony-mdrex10lp-blk-in-ear-headphonesZresztą ja tylko podałem alternatywę, ale tobie się jak zwykle nic nie podoba Wiele osób woli Soniaki od Philipsów, i z tego co pamiętam choć nie jestem pewien Soniaki mają trwalszy kabel. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sledz985 Posted November 22, 2013 Report Share Posted November 22, 2013 A ja powiem że jak będziesz miał z 20 razy więcej kasy (1000zł) i spodoba Ci się stylistyka beatsów by dr dre to powiem tylko tyle: załuje moich 850 zł (kupione mixr na przecenie) bym cofnął czas i kupił philips fidelion...A co do tych słuchawek no to też philipsy nauszne http://allegro.pl/philips-shl3000-red-sluchawki-gw2l-fvat-top-sound-i3734007348.htmlChyba te 10 zł nie zrobi Ci dużej różnicy... Słuchawki mam używam ich do mocnego głośnego dupstepu gier itp... i sprawują się wyśmienicie (dla tego beatsy poszły w kąt) Co dobrze pokazuje że za kilkadziesiąt razy mniej można dostać lepsze słuchawki...A co do NoName masz aż o 34 posty więcej od XeoNa a on jest tu krócej od cb o 2 lata więc.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoNamePL Posted November 22, 2013 Report Share Posted November 22, 2013 @up: Tylko że 90% moich postów jest w tym dziale A XeoN pisze tutaj od sporo krótszego czasu niż ja. W sumie mnie to wali ile kto pisze, on z tym wyjechał nie wiem po co. A SHL3000 są nawet spoko, tym bardziej że widzę teraz cena poszła w dół. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoNamePL Posted November 22, 2013 Report Share Posted November 22, 2013 @up: Dla ciebie wszystko dobre jest nie warte uwagi I nie czaje dalej jakie "przepłacać" za Soniaki które na internecie stoją na podobnej cenie a nawet czasem taniej niż Philipsy? To że ty sobie znalazłeś w sklepie za mniejszą cenę to nie znaczy że autorowi tez to się uda. Ty to masz za to super argumenty: "nie polecę Soniaków za nic w świecie... Za dużo rzeczy tej firmy miałem i wiem, że zdecydowanie da się znaleźć rzeczy tańsze o takich samych parametrach/cechach." No szkoda że wiele sprzętów audio Sony jest cenionych - Grajki czy słuchawki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoNamePL Posted November 23, 2013 Report Share Posted November 23, 2013 Każda firma ma gorsze produkty. "Opinie w necie są wiadomo jakie" "Ja się kieruję testami i opiniami(z gazety?)"."A to, że teraz Philipsy stoją za niemal tyle samo co wtedy, to nic nie zmienia..." nie rozumiem.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoNamePL Posted November 23, 2013 Report Share Posted November 23, 2013 Soniaków nie słuchałeś więc skąd opinia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sledz985 Posted November 23, 2013 Report Share Posted November 23, 2013 A wy nadal? Autor sam wybierze więc stop zachowujecie się jak dzieci... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sledz985 Posted November 23, 2013 Report Share Posted November 23, 2013 A i takie pytanko skąd wiesz że nie słuchał? -,- właśnie to napisał Idiot ze mnie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoNamePL Posted November 23, 2013 Report Share Posted November 23, 2013 No widzisz, ty jesteś realistą. Ja bym chyba sobie nigdy nic nie kupił gdybym miał najpierw coś próbować bo w 99% przypadkach nie miałbym jak Szkoda tylko że twoja opinia jest zgoła inna od większości ludzi i na dodatek podsycona nienawiścią do firmy Sony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iSoyer Posted November 27, 2013 Author Report Share Posted November 27, 2013 UWAGA, fundusze do 40zł Link to comment Share on other sites More sharing options...
iSoyer Posted November 28, 2013 Author Report Share Posted November 28, 2013 Nie mam jak sprawdzic, one sa douszne czy nauszne ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
politan Posted November 28, 2013 Report Share Posted November 28, 2013 Dokanałowe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iSoyer Posted November 28, 2013 Author Report Share Posted November 28, 2013 A te SHP1900 mają naprawdę dobre basy ? Żeby się nie okazało że ja je wkładam na głowę a tak brak basa (mam teraz słuchawki za 5zł nauszne co jakiś bas tam maja i nawet dobre są, ale to na krótka metę) Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoNamePL Posted November 28, 2013 Report Share Posted November 28, 2013 A kto tu mówił o SHP1900? Link to comment Share on other sites More sharing options...
[Ekspert] BladyPiter Posted November 28, 2013 Report Share Posted November 28, 2013 W pierwszej odpowiedzi się pojawiły. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoNamePL Posted November 28, 2013 Report Share Posted November 28, 2013 Ja to bym ich raczej nie polecał. Jak były za 20-30 zł w biedronce to było fajnie, a tak to lepiej kupić jakieś doki które będą miały sporo lepszą jakość. I coś mi się wydaje że możesz doświadczyć "brak basa". Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoNamePL Posted November 28, 2013 Report Share Posted November 28, 2013 A ja uważam że grają jak pudło. Nie ma w nich nic dobrego prócz w miarę równego pasma jak za tą cenę. No i nie wiem czy do dubstepu sprawdzi się ten kartonowy, cienki basik. Chociażby doki Philipsa będą sporo lepsze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoNamePL Posted November 28, 2013 Report Share Posted November 28, 2013 Jest wiele lepszych słuchawek dokanałowych, które nie brzmią jak karton. Chociażby Philipsy SHE3590/Sony EX10LP a jeżeli nie starczy to nawet tańsze Panasoniki HJE125. Z nausznych może być ciężko ale bez problemu coś fajnego używanego raczej by się znalazło Link to comment Share on other sites More sharing options...
iSoyer Posted December 2, 2013 Author Report Share Posted December 2, 2013 A co z Phillips SHP-2000 ? Lepsze niż SHP-1900 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
iSoyer Posted December 2, 2013 Author Report Share Posted December 2, 2013 Okej, wybrałem i zamówiłem Phillips SHP-1900 . Dzięki za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...