Zieliq Posted November 20, 2013 Report Share Posted November 20, 2013 Witam!Wszedłem w posiadanie karty graficznej od Asusa j.w. Problem polega na tym,że gdy gram w jakąkolwiek gre to zawiesza mi się ona a następnie mam w powiadomieniach ,że sterownik ekranu AMD przestał działać lecz odzyskał sprawność. Czym to jest spowodowane? Sterowniki najnowsze. Max temp. to 83 stopnie C. Radiator wszystko czyste. Usunąłem starą zaschnięta pastę i dałem bardzo mało nowej bo już miałem końcówkę. Czy te crashowanie spowodowane jest temperaturami czy winna jest płyta główna lub zasilacz? Specyfikacja PC:Core 2 Quad Q82005 Gb RAM DDR 667mhzAsus HD5770 512mb GDDR5Zasilacz 420W Tracer Be Cool (niestety na razie lepszego nie bd)Płyta główna (nie wiem dokładnie ale firma Foxconn G33,pewien nie jestem) bynajmniej złącze na karte graficzną to PCI-E x16 1.1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zieliq Posted November 24, 2013 Author Report Share Posted November 24, 2013 f5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dirian Posted November 25, 2013 Report Share Posted November 25, 2013 Obstawiałbym, że karta jest uszkodzona albo z zasilaczem coś nie tak. Żeby to sprawdzić musiałbyś podpiąć kartę pod inny, najlepiej markowy zasilacz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zieliq Posted November 25, 2013 Author Report Share Posted November 25, 2013 kupiłem ją używaną na allegro ,negatywnych komentarzy nie było ,u poprzedniego właściciela też ponoć sprawowała się dobrze. Dodam że gra się zacina lecz czasami po chwili odcina się ale po kilku sek. to samo. Dodam też, że gdy w nic nie gram karta chodzi dobrze choć mam wrażenie że komputer jakby bardziej "mulił" . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dirian Posted November 25, 2013 Report Share Posted November 25, 2013 Cóż, różnie to bywa. Pozostaje skołować lepszy zasilacz, ew. sprawdzić na innym pececie czy dalej występują podobne problemy. Link to comment Share on other sites More sharing options...