mikmik90 Posted November 20, 2013 Report Share Posted November 20, 2013 Mam pewien problem. Otóż gdy uruchamiam grę wszystkie filmiki lecą normalnie a gdy pojawia się menu wszystko sie zatrzymuje. Wygląda to jak pokaz slajdów tyle, że co 10 sekund wszystko stoi i nagle działe normalnie z sekundę i potem znowu zatrzymuje się na te10 sekund. A gdy jakoś uda mi się włączyć kampanię to pierwszy filmik na silniku gry działa bez żadnych ścięć potem jest ładowanie i natępny filmik i sama gra to MakAbra. Znowu pojawiają się te skoki płynności.Na kompie mam dużo bardziej wymagających gier np. Crysis 2, Far Cry 3, BfBC 2, Mass Effect 3, GTA 4, GRID, Saints Row The Third i działają one płynnie na wysoko-średnich. Miałem parę gier na Unrealu 3, bez problemu i płynnie działały na najwyższych ustawieniach wraz z rozdzielczością HD.Mój sprzęt to:Procesor-Dual Core 2,3 GhzRam-2gbGrafika-Nvidia Geforce 8600gt 256mb System-Win XP service pack 3PsGrę mam z ostatniego numeru Cd Action 13/2013Z góry dzięki za odpowiedzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dj Ogi Posted November 21, 2013 Report Share Posted November 21, 2013 Mam podobny problem z Turning Point - Fall of Liberty. Gdy pojawia się menu, gra dostaje czkawki tak jak opisał to kolega wyżej... Zmiana ustawień grafiki nic nie zmienia. Spotkałem się już kiedyś z podobnym problemem i wiem że jest na to banalne rozwiązanie - niestety go nie pamiętam... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikmik90 Posted November 21, 2013 Author Report Share Posted November 21, 2013 Właśnie, banalne. Teraz przypomniałem sobie pewną rzecz z Juiced 2. Tam było identycznie. Wystarczyło wyłączyć przyspieszenie sprzętowe w dxdiag'u. Może oto ci chodziło Dj Ogi. Jak zadziała to rozwiązanie to je opisze i dam znać.EDITNo i kicha, nie działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba1993 Posted November 21, 2013 Report Share Posted November 21, 2013 Witam Dołączam się do tematy, tylko u mnie potnie i tak na 15 sek. jest dobrze, a nie powiem jestem ciekawy tego tytułu i bym chciał zagrać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dj Ogi Posted November 22, 2013 Report Share Posted November 22, 2013 Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale wydaje mi się, iż należało edytować i zmienić jakąś wartość/mnożnik w plikach konfiguracyjnych gry. Niestety po ich przejrzeniu nie otworzyła mi się w głowie żadna klapka... Jestem jednak pewien, iż problem jest rozwiązywalny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dj Ogi Posted November 27, 2013 Report Share Posted November 27, 2013 Podbijam, problem nadal aktualny... Gra zacina się w menu - ok. 1 sek. płynnie -> ok. 4 sek. zwiechy ...i tak cały czas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikmik90 Posted December 1, 2013 Author Report Share Posted December 1, 2013 Znalazłem rozwiązanie. Wystarczy kliknąć ppm na pliku .exe gry (ten co się grę z niego uruchamia) , wejść w właściwości następnie zakładka zgodność, tam włączyć zgodność z Windows 95 i wyłączyć kompozycje. Jeśli zadziała u innych to temat będzie do zamknięcia . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dj Ogi Posted December 3, 2013 Report Share Posted December 3, 2013 @UPNiech Ci szczęście w lotku sprzyja... U mnie wystarczyło tylko włączenie trybu zgodności z Win95. Swoją drogą ciekawostka, bo zupełnie nie widzę związku (dlatego nawet nie próbowałem, sam mam "zabytkowego" XP) - grunt że działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikmik90 Posted December 3, 2013 Author Report Share Posted December 3, 2013 Dzięki. Ja też nie widze w tym żadnego związku z win 95 tym bardziej, że u kolegi na win Viscie działa a na Xp nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...