Gothicfun Posted November 19, 2013 Report Share Posted November 19, 2013 Mam taki problem co do stalker-a z ostatniego CD-ACTION.Mianowicie po zmianie ustawień graficznych z DX 9 na DX 10 gra się nie uruchamia.Proszę was o pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiek690 Posted November 22, 2013 Report Share Posted November 22, 2013 Jaką masz kartę graficzną ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gothicfun Posted November 22, 2013 Author Report Share Posted November 22, 2013 Palit GF GTX 760 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbynek300 Posted November 27, 2013 Report Share Posted November 27, 2013 Witam, sory że się dołączę ale mam ten sam problem instalka się nie uruchamia na ASUS X550 z kartą GF 720M, natomiast na PC z kartą GF GTX 560 instaluje się ale nie można jej uruchomić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Duri87PL Posted November 29, 2013 Report Share Posted November 29, 2013 może to banalne pytanie ale zainstalowałeś dodatek complete mod ?? (ten dodany do ostatniego NR) jeśli masz orginał to nie bedzie problemu z instalacjąCzy jedziesz na wersji 1.01 ??bo swojego czasu też miałem podobny problemnie dokońca pamiętam jak go rozwiązałem ale polegało to mniejwiecej na zainstalowaniu załączonego na płycie DXgdyż gra nie ogarniala nowszych starewników ( przynajmniej tych od NVIDI)a i podsawka NIE OGARNIAŁA dx 10I TRZEBA BYŁO JECHAC NA OŚWIETLENIU STATYCZNYM (WYŁĄCZNIE)jeśli to nie pomoże zawsze możesz spróbować odpalić grę z opcją zgodności win XP (sp 2 lub 3 ) LUB pokombinować w panelu sterowania NVIDI -> znaleść na liście stalkera i pobawić sie opcjami Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gothicfun Posted November 30, 2013 Author Report Share Posted November 30, 2013 Dobra, ale do kogo była skierowana odpowiedź? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiek690 Posted December 1, 2013 Report Share Posted December 1, 2013 Próbowałeś ustawić DirectX 11 ? U mnie na GTX660 słabszej niż Twoja GTX760 w DX11 wszystko jest OK. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Duri87PL Posted December 1, 2013 Report Share Posted December 1, 2013 powiedzmy że do posiadaczy kart nvidi - sam miałem podobny problem...i prawdopodobnie wyskakuje wam błąd x-ray engine (przynajmniej z takimi błedami borykali sie posiadacze starych wersji powiedzmy pożyczonych nieaktualizowanych wersji ) dlatego pytałem o wersje dla formalnościja mam dość słabą karte gt620M i to w lapku i nie mam żądnych problemów (oprócz MULTI ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gothicfun Posted December 3, 2013 Author Report Share Posted December 3, 2013 Gra działa dobrze po zainstalowaniu complete mod,ale troszke się przycina i długo ładuje.Te problemy rozwiąże już we wlasnym zakresie.Dzięki wszystkim za pomoc.Temat do zamknięcia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kawalorn Posted December 3, 2013 Report Share Posted December 3, 2013 Problem rozwiązany, więc temat zamykam.W razie potrzeby otwarcia tematu, proszę o kontakt przez PW. Link to comment Share on other sites More sharing options...