TimeX Posted November 19, 2013 Report Share Posted November 19, 2013 Witam. Otóż, przeglądając Internet, komputer niespodziewanie się wyłączył i nie chciał uruchomić się ponownie. Przy kilku próbach, zapalała się na chwilę dioda sygnalizująca działanie komputera, wraz z wiatraczkami, po czym komputer gasł. Podejrzewając awarię zasilacza (Chieftec), zamontowałem inny. To samo. Więc, rozpocząłem oglądanie płyty głównej. Uwagę moją przykuły dwa rozlane kondensatory, będące w pobliżu gniazdka które zasila diody na przednim panelu, między innymi tę sygnalizującą włączony komputer. Czy możliwe jest, by cały komputer nie mógł się uruchomić przez rozlane kondensatory? Dodam, że w przeszłości miałem już problem spowodowany rozlanymi kondensatorami, wtedy komputer się resetował za każdym razem, gdy były zamontowane dwie kości RAM. Model płyty głównej to: GA-G31M-S2L. Czy wymiana kondensatorów może pomóc?Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
potok0709 Posted November 19, 2013 Report Share Posted November 19, 2013 Witam.Jest możliwośc wymiany kondesatorów, można je wylutować i w lutować nowe. Jeżeli umiesz. Tak gdy masz rozlane kondensatory komputer się nie uruchomi.Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...