Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

RivaTnT

PC do grania 2000-6000 zł

Recommended Posts

Witam :)

Chciałem złożyć sobie nową jednostkę do grania która zstąpiła by mi laptopa. Po przeczesaniu internetu zdałem sobie sprawę, że czasy w których moja wiedza pozwalała by na zbudowanie jej samemu już dawno przeminęły. Dlatego też proszę was o pomoc. Mianowicie chciałem złożyć coś na czym będę mógł pograć w full detalach w minimum hd. Chciałbym też aby maszynka ta starczyła mi spokojnie na 3-4 lata przy ewentualnej wymianie samej grafiki. Nie będę bawił się w OC bo nie potrafię. Nie potrzebuję także zbędnych bajerów. Rozpiętość cenowa jest taka ponieważ nie muszę kupować całego zestawu na raz. Spokojnie mogę zbierać podzespoły przez te 2-3 miesiące aby potem złożyć wszystko w całość.

Pozdrawiam i proszę o pomoc :)

Zdaję sobie z tego sprawę ale ciężko jest mi utrzymać pieniądze w kieszeni i wolę to zrobić w ten sposób. Tak samo pluł bym sobie w brodę kurde mogłem zaczekać miesiąc ze składaniem komputera i miał bym tą grafikę taniej :P Nie zamierzam go składać pół roku tylko 2-4 miesiące.

Co sądzicie o takim zestawie ?

Intel Xeon E3-1230v3 LGA1150 BOX 919 zł

MSI B85-G43 Intel B85 LGA1150 BOX 313 zł

Gigabyte GeForce GTX780 3GB DDR5/384bit DVI/HDMI/DP PCI-Express (ver. OC) 1897 zł

Crucial DDR3 8GB (2x4GB) 1600MHz Ballistix Tactical CL8 302 zł

Samsung SSD 840 PRO 128GB SATA3 (MZ-7PD128BW) 489 zł

Western Digital Caviar Green 2TB SATA3 (WD20EZRX) 2x 333 zł

Samsung nagrywarka DVD SH-224DB czarny OEM 69 zł

Thermaltake Smart SE Modular 630W 251 zł

Corsair Carbide Series 300R 265 zł

Płyta główna do zmiany na np. ASRock H87 Pro4 (większa funkcjonalność w podobnej cenie).

Dysk twardy do zmiany na ST2000DM001 (jak dorwiesz lepszą rewizje). Swoją drogą jak rozumiem chcesz dwa dyski 2TB - nie wnikam po co...

Skoro budżet masz dośc luźny, to proponuję wziąc lepszą obudowę (Cooler Master 693) i zasilacz (LEPA G650-MAS).

A temu, że dopiero zaczynają się pojawiać gry nowej generacji i byłbym ostrożny z takimi osądami. Może i da radę na ultra, może nie - bezpieczniej jest mi napisać, że lepiej celować w wysokie za te 2 lata, bo jak powszechnie wiadomo czasami "ultra" oznacza jakieś różne "dziwne" technologie, po których włączeniu karta znacząco spowalnia.

Intel Xeon E3-1230v3 LGA1150 BOX 919 zł

ASRock H87 Pro4

Gigabyte GeForce GTX780 3GB DDR5/384bit DVI/HDMI/DP PCI-Express (ver. OC) 1897 zł

Crucial DDR3 8GB (2x4GB) 1600MHz Ballistix Tactical CL8 302 zł

Samsung SSD 840 PRO 128GB SATA3 (MZ-7PD128BW) 489 zł

ST2000DM001

Samsung nagrywarka DVD SH-224DB czarny OEM 69 zł

LEPA G650-MAS

Cooler Master 693

Zestaw na razie wygląda tak. Zmieniać coś jeszcze ? I co myślicie o R8 280x zamiast 780Ti i upgradzie za dwa lata na coś lepszego ?

@XeoN

Akurat lepiej to jest wyłączyć czy zmniejszyć jakieś cienie niż wyłączać AA. Osobiście wolę mieć jakieś mniej widoczne cienie na co którymś drzewie czy kartonie niż biegać cały czas jakąś postacią i patrzeć jak jej się ubranie strzępi ;)

Słuchajcie mam do was ostatnią prośbę :) Doszedłem do wniosku że macie rację i nie ma co kupować podzespołów osobno. Moglibyście złożyć mi powyższy zestaw na morelach ? Nie ma tam np zasilacza i ramu i chciałbym coś w zastępstwie :P

Można wziąć 840EVO

http://www.morele.net/dysk-ssd-samsung-ssd840-evo-120gb-sataiii-2-5-540mb-s-410mb-s-7mm-mz-7te120bw-601594/

Cena niższa, a chyba też 5 lat gwarancji jeśli się nie mylę.

Jeśli będziesz zamawiał zestaw w morelach to możesz sobie dodać do koszyka usługę montażu.

http://www.morele.net/montaz-komponentow-zestaw-komputerowy-od-trzech-elementow-266770/

to ta usługa.

Jeśli będziesz zamawiał to przy zamówieniu w polu kod promocyjny wpisz

O44Y129AC8

i naciśnij obok wyślij to koszt montażu się na 1 złoty a wysyłka będzie darmowa.

Zamiennie zamiast montażu możesz wybrać pendrive, dokładnie ten

http://www.morele.net/pendrive-good-ram-gooddrive-twister-4gb-czarny-196953/

Wtedy przy zamawianiu skorzystaj z kodu

WP35ZXZG5A

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...