webtom Posted November 17, 2013 Report Share Posted November 17, 2013 Witam,poszukuję tanich słuchawek dousznych (używanych tylko na zewnątrz) do rocka i metalu. W pierwszej kolejności liczy się dla mnie ich wytrzymałość, więc jakość dźwięku schodzi na drugi plan (będą używane razem ze smartfonem, więc chyba i tak żadne słuchawki nie rozwinęłyby skrzydeł). Budżet ustalam na poziomie 50 zł, ale ewentualna dopłata nie będzie wielkim problemem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[Ekspert] BladyPiter Posted November 17, 2013 Report Share Posted November 17, 2013 meelectronics m2 są chyba najbardziej wytrzymałe, ew. droższe i wytrzymalsze Brainwavz M1, ale to już >100zł Link to comment Share on other sites More sharing options...
webtom Posted November 21, 2013 Author Report Share Posted November 21, 2013 No i stałem się posiadaczem tych meelectronics m2. Rzeczywiście są solidne i chyba zbyt szybko się nie rozlecą. Wbrew temu, co o nich czytałem, wydają się mieć raczej niezbyt mocne basy, za to zdecydowanie wybitą górę i ledwo słyszalny wokal. Na szczęście wystarczyła chwila zabawy z equalizerem, by brzmiały dużo lepiej.W każdym razie dzięki za pomoc. Temat do zamknięcia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dirian Posted November 21, 2013 Report Share Posted November 21, 2013 Problem rozwiązany, więc temat zamykam.W razie potrzeby otwarcia tematu, proszę o kontakt przez PW. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dirian Posted January 21, 2014 Report Share Posted January 21, 2014 Temat otwarty na prośbę autora. Link to comment Share on other sites More sharing options...
webtom Posted January 21, 2014 Author Report Share Posted January 21, 2014 Po dłuższym użytkowaniu stwierdziłem , że jakość dźwięku wydobywającego się z tych słuchawek jest jednak niezbyt zadowalająca. Udało mi się je zagospodarować do innych celów, więc wróciłem do punktu wyjścia, czyli konieczności wyboru nowych słuchawek, tym razem o lepszej jakości dźwięku.Zastanawiam się nad Brainwavz M1, ew. R1. Które z tych dwóch będą lepsze? A może polecicie jakieś inne (do 150 zł.)? Link to comment Share on other sites More sharing options...