M44ster Posted November 17, 2013 Report Share Posted November 17, 2013 Witam serdecznie. Planuję zakup nowej karty i dopiero dziś zauważyłem, że może mi w tym przeszkodzić moja płyta główna.. Zwracam się do was z pytaniem co do gniazda PCl. Moje mobo- ASRock P67 Pro3 posiada PCl 2.0 . Z kolei karty, którymi się interesuję (np. gtx 7xx, radeon r9 280x ) posiadają w specyfikacjach dane o złączu PCl 3.0 . Czy to skazuje mnie na rezygnację z moich planów :\ ? Nowa płyta główna praktycznie nie wchodzi w grę.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yojc Posted November 17, 2013 Report Share Posted November 17, 2013 Karta będzie działać bez problemów. Zaktualizuj tylko BIOS, bo na niektórych starszych bywały sporadycznie problemy z kompatybilnością z niektórymi kartami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
M44ster Posted November 17, 2013 Author Report Share Posted November 17, 2013 Ok. W takim razie bardzo się cieszę i dziękuję za pomoc:). Temat do zamknięcia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yojc Posted November 17, 2013 Report Share Posted November 17, 2013 Problem rozwiązany, więc temat zamykam.W razie potrzeby otwarcia tematu, proszę o kontakt przez PW. Link to comment Share on other sites More sharing options...