ItsMeSherif Posted November 15, 2013 Report Share Posted November 15, 2013 Witam wszystkich chciałbym kupić PC już od dłuższego czasu się do tego przymierzam ale fundusze ograniczają jak na dzień dzisiejszy moja puszka wygląda takbuda Modecom ale do wymiany (przewodzi prąd jak próbówką dotknę Oo)ram 1GB DDR1procesor Athlon 64 3800+dysk Segate 40GB (ATA) [na szmaty xd]zasilacz Bomba Zegarowa po dołożeniu czegoś mocniejszego karta HD 3450 (klatkują mi nawet filmy ...)płyta: No-Namez tego raczej nic się nie wymyśli posiadam 2GB DDR2 xDna cel mam 800zł tak wiem , że to mało ale chciałbym już kupić pierwsze części Jedyne czego oczekuję to karta graficzna od GeForca bo w te gry które gram znacznie lepiej radzi sobie Nvidia oczekuję też aby nowe gry śmigały na średnich i x2 wygładzaniem w FHD (nextgeny nie koniecznie z wygladzaniem)dodam też iż nie chciałbym np połączenia typu i3+płyta a potem wsadzisz sobie i5 ze względów takich iż budżet mi nie pozwoli , potrafię podkręcać jeśli to ma znaczenie ;D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Omas Posted November 15, 2013 Report Share Posted November 15, 2013 Za tyle nie będzie nic sensownego z nowych rzeczy. Za ponad 900 zł jest już zestaw ale bez karty graficznej. Ja oczekuję, że dozbierasz więcej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ItsMeSherif Posted November 15, 2013 Author Report Share Posted November 15, 2013 może być i 900zł i bez karty jak na teraz chciałbym żeby filmy mi nie klatkowały ale kartę też bym prosił to nie będę ponownie zakładał tematu tylko jak uzbieram to zakupie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Omas Posted November 15, 2013 Report Share Posted November 15, 2013 Jak mówiłem to jest ponad 900 zł, a więc tyle - http://www.morele.ne...ory/info/gEYFR/Można dać tańszy zasilacz z trochę gorszym okablowaniem, ale mocowo jest na poziomie Corsaira - http://www.morele.ne...ency-80-384671/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ItsMeSherif Posted November 15, 2013 Author Report Share Posted November 15, 2013 a jak płyte zmieniłby na H61 i dał 2GB ram + ten chieftec ?ja myślałem nad takim rozwiązaniemAthlon 631 + jakaś tania płyta na FM1 lubQ6600 + płyta (asus P5k) i ram już posiadamzasilacz myślę iż ten chieftec by wystarczyłlekkie OC + ta buda co Pan podał nagrywarkę mam na SATAdysk ten co Pan podałwięc ogólnie to Q6600 vs G1610 vs Athlon 631 a co do karty zastanawiam się nad GTX 650 /GTX 650 Boost Link to comment Share on other sites More sharing options...
ItsMeSherif Posted November 16, 2013 Author Report Share Posted November 16, 2013 dobrze w takim razie dziękuję za pomoc wezmę Q6600 + asus P5k (z potokami chlodzacymi to chyba wersja pro) i tego gtxa Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
kgil0 Posted November 16, 2013 Report Share Posted November 16, 2013 q6600 to słaba opcja w tej samej cennie można mieć używanego i3 pod 1155. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yojc Posted November 16, 2013 Report Share Posted November 16, 2013 W zależności jaka sztuka i3 się trafi, to może być ciut wolniejszy lub ciut szybszy od Quada: http://pclab.pl/art50000-54.htmlNo i jakby nie patrzeć wtedy może by się w przyszłości udało upolować Xeona/i7 w rozsądnej cenie (bo topowe Quady jak były drogie tak są ) Link to comment Share on other sites More sharing options...