kondziocs Posted November 15, 2013 Report Share Posted November 15, 2013 Witam.1.Mam dylemat który Windows 7 zainstalować czy Home Premium,Professional itp. komputer będzie służył do grania i przeglądania internetu.2.Wybrać system x64 czy x86 komputer to: 4gb ram,intel i33.Jak podzielić dysk 500Gb na partycje.Liczę na wasze odpowiedzi,jeśli zły dział to proszę przenieść. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yojc Posted November 15, 2013 Report Share Posted November 15, 2013 1. Wystarczy Home Premium.2. 64bit, jako iż 32bit nie wykorzysta w pełni dostępnej pamięci.3. Ale jakie jest dokładnie pytanie - pytasz o to jakiej wielkości utworzyć partycje, czy jakim programem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondziocs Posted November 15, 2013 Author Report Share Posted November 15, 2013 Chodzi mi jak podzielić dysk przy instalacji po ile GB i ile partycji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yojc Posted November 15, 2013 Report Share Posted November 15, 2013 Na system ~50GB wystarczy (ja się z zapasem mieszczę w 30GB), a co do reszty to sam się zastanów na jakich partycjach będzie Ci wygodniej przechowywać dane Link to comment Share on other sites More sharing options...