raaistlin Posted November 15, 2013 Report Share Posted November 15, 2013 Tak jak w temacie. Brat poprosił mnie o wynalezienie jakiegoś w miarę sensownego netbooka (ew. ultrabooka) dla jego żony. Zastosowania, wiadomo - internet, filmy, YouTube, aplikacje biurowe, muzyka. Wielkość 10-11 cali. Sam podesłał mi dwa linki do Asusów Vivobook, jednak one (przynajmniej ten słabszy) mają kiepskie procesory i dotykowy ekran.Po konsultacji stwierdził, że dotykowy ekran potrzebny nie jest. Budżet to 1500-1700 zł, jednak bardziej skłaniałby się do dolnej granicy. Myślałem, żeby pozbyć się ekranu dotykowego i w tej cenie wynorać nieco lepszy procek + ewentualnie może jakiś mały dysk SSD na system + HDD na pliki (HDD też nie musi być 500 GB, kobieta tego i tak nie wykorzysta). Czy w tym przedziale cenowym byłoby to możliwe? Co proponujecie? Tylko bez Chromebooków, wolałbym się skupić na rozwiązaniach z Windowsem. Ach, no i musi być zgrabny, wiadomo... Link to comment Share on other sites More sharing options...
homzik Posted November 15, 2013 Report Share Posted November 15, 2013 Vivobooki w tej cenie są OK, jeśli ma być coś np. z Core i3, to będzie już 13-calowe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
raaistlin Posted November 15, 2013 Author Report Share Posted November 15, 2013 Czyli jednak Vivobook? No to pozostawmy sprawę procesora, może zaproponujesz coś innego z dyskiem SSD? Czy w tej cenie nie ma co marzyć? Mam dwa Vivobooki - jeden za 1600 z Celeronem 1,1, drugi za 1800 z Intel Pentium Dual-Core 1,5. Opłaca się dokładać te 200 zł? Link to comment Share on other sites More sharing options...
homzik Posted November 15, 2013 Report Share Posted November 15, 2013 Tak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
raaistlin Posted November 18, 2013 Author Report Share Posted November 18, 2013 Vivobook zamówiony. Temat do zamknięcia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dirian Posted November 18, 2013 Report Share Posted November 18, 2013 Problem rozwiązany, więc temat zamykam.W razie potrzeby otwarcia tematu, proszę o kontakt przez PW. Link to comment Share on other sites More sharing options...