Devius Posted November 11, 2013 Report Share Posted November 11, 2013 Witam. Otóż, miałem taką przygodę - ściągnąłem SystemCheck od Blizzarda, na początku w ogóle nie chciał mi chodzić, ale po kilku poradach w googlach udało mi się to rozwiązać. Teraz wystąpiło coś innego, otóż na moim profilu battle.net w dziale kart graficznych mam pokazane, że używam Inter HD Graphics, a wiem, że mam GeForce. Wszedłem do Menedżera Urządzeń i pokazuje mi tam dwie karty graficzne, Intela właśnie i mojego GeForca. Czy wyłączenie karty Intela wpłynie jakoś na komputer? Mógłbym potem bez problemu to przywrócić? Zaniepokoiło mnie trochę właśnie to, że na stronie Blizzarda pokazuje mi, że używam właśnie tej karty graficznej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goibniu Posted November 11, 2013 Report Share Posted November 11, 2013 Nic nie zmieniaj. Po modelu karty graficznej widzę, że masz nowego laptopa co oznacza dwie karty graficzne: zintegrowanego intela i dedykowanego geforce. Dla zaoszczędzenia energii ta druga uruchamia się tylko pod większym obciążeniem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Devius Posted November 11, 2013 Author Report Share Posted November 11, 2013 A co w takim razie zrobić, żeby wyświetlało mi mojego GeForce w profilu battle.net zamiast karty zintegrowanej? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Invar Posted November 12, 2013 Report Share Posted November 12, 2013 Karta Nvdii załączy się tylko i wyłącznie w wymagających grach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Devius Posted November 24, 2013 Author Report Share Posted November 24, 2013 Problem rozwiązany, można zamknąć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yojc Posted November 24, 2013 Report Share Posted November 24, 2013 Problem rozwiązany, więc temat zamykam.W razie potrzeby otwarcia tematu, proszę o kontakt przez PW. Link to comment Share on other sites More sharing options...