mAs5 Posted November 8, 2013 Report Share Posted November 8, 2013 Może ktoś mi wyjaśni o co w tym wszystkim chodzi bo ja już przestałem ogarniać. Żeby zapisywać grę trzeba mieć konto na Games for Windows. Przy poprzedniej części Batmana też tak było i wszystko działało. Teraz to jest jakaś strona z Xboxem związana, konto tam założyłem, zainstalowałem Games for Windows Marketplace. Oczywiście były problemy bo mam Windowsa 8 ale udało się w końcu to uruchomić. Tylko jak to wszystko powiązać z Batmanem, żeby robić save'y? Po wciśnięciu przycisku Home coś tam się powinno pojawić, żeby móc stworzyć profil offline ale u mnie nic takiego nie ma. W menu opcja "rynek usług live" nie chce się włączyć bo wyskakuje komunikat, że trzeba być zalogowanym do profilu gracza. Tylko jak? GFWM sobie chodzi w tle uruchomiony, na stronie też jestem zalogowany. Przewodnika też się nie da włączyć.Chyba dużo osób ma z tym problem, ostatecznego rozwiązania nigdzie nie znalazłem. Tylko informacje, że Batman nie będzie już działał na Games for Windows. Więc co? Wywaliłem ponad 60 zł w błoto? Paranoja jakaś. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kawalorn Posted November 8, 2013 Report Share Posted November 8, 2013 GFWL został wyłączony dla Batmana. Zarejestruj swój klucz na Steamie, tam będzie działać i do tego darmo dostaniesz wersję GOTY. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mAs5 Posted November 8, 2013 Author Report Share Posted November 8, 2013 a jak to zrobić? Kiedy wybieram "dodaj grę" i "aktywuj produkt" pojawia się komunikat, że klucz jest niepoprawny a dobrze go wpisuję. Samo "dodaj grę spoza Steam" nic nie dało, grę można uruchomić ale save'ów nie robi Link to comment Share on other sites More sharing options...
terminator1996 Posted November 8, 2013 Report Share Posted November 8, 2013 Mi też klucz nie działał. Napisałem do supportu WB Games. Poprosili o zdjęcia pudełek i kluczy i potem dostałem działające klucze na steam do Batmanów Arkham Asylum i City. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mAs5 Posted November 8, 2013 Author Report Share Posted November 8, 2013 napisałem do Cenegi. Pozostaje czekać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kawalorn Posted November 8, 2013 Report Share Posted November 8, 2013 Nie do Cenegi. Do Warner Bros Games jeśli chcesz nowy klucz. Link to comment Share on other sites More sharing options...