Ronin95 Posted November 7, 2013 Report Share Posted November 7, 2013 Witam!Całkiem niedawno kupiłem nowy procesor: Athlona II X3 450 i jakimś cudem na mojej budżetowej płycie głównej Gigabyte GA-78LMT-S2PT udało mi się odblokować czwarty rdzeń oraz pamięć L3 na tyle stabilnie, że da się grać i właściwie robić wszystko inne też.Teraz tylko się zastanawiam, czy jeżeli moja płyta główna obsługuje procesory z maksymalnym TDP 95W (według producenta) a odblokowany Phenom II X4 B50 ma TDP 126W to może dojść do jakiegokolwiek uszkodzenia sprzętu?Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam!Ronin95 Link to comment Share on other sites More sharing options...
yojc Posted November 7, 2013 Report Share Posted November 7, 2013 Dobrze by było zadbać o lepsze chłodzenie sekcji zasilania jeśli planujesz tak dłużej pracować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ronin95 Posted November 7, 2013 Author Report Share Posted November 7, 2013 Jak bardzo lepsze? Mógłbyś coś konkretnego podrzucić? Budżet jest w sumie jak najmniejszy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yojc Posted November 7, 2013 Report Share Posted November 7, 2013 Fabrycznego nie kupisz więc pozostają samoróbki, coś w tym stylu: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ronin95 Posted November 7, 2013 Author Report Share Posted November 7, 2013 Okej, dziękuję bardzo! Temat można zamknąć Link to comment Share on other sites More sharing options...
yojc Posted November 7, 2013 Report Share Posted November 7, 2013 Problem rozwiązany, więc temat zamykam.W razie potrzeby otwarcia tematu, proszę o kontakt przez PW. Link to comment Share on other sites More sharing options...