Chuck90 Posted November 7, 2013 Report Share Posted November 7, 2013 Witam! Cod'a kupiłem w dzień premiery i dopiero dziś go odpaliłem, ze względu na to że miałem 4 Gb ramu i dziś dokupiłem kolejne 4 gb. Odpaliłem grę, wszystko sie właczyło tak jak trzeba, grafikę ustawiłem na wysoką, odpalam pierwszy mecz i od razu lagi, nie da się grać po chwile troche ustępują ale nie jest to gra jakiej się spodziewałem, zmieniłem ustawienia na normal i rozdzielczość zmieniłem do 1650x1050 i ku mojemu zdziwieniu lagi nie ustały. Myśle że komputer nie jest aż tak słaby żeby tej gry na średnich nie uciągnął. Czy tylko ja tak mam?CPU Intel Core i3 3,3 GHzGPU: Gigabyte hd7770 1 GBRAM: 8 GBWindows 7 64 bitInternet 7 mb/s ( ping w granicach 16) Link to comment Share on other sites More sharing options...
EmEryTeK Posted November 7, 2013 Report Share Posted November 7, 2013 Mnie to laguje ale tak minimalnie, ale konsekwetnie i doslownie non-stop. Jak zaczynam strzelac/biegac to jeszcze bardziej się nasilają. Jest to przygnębiające ze względu na to, że mój komp raczej jest wystarczający pod tę grę..gtx 660 2gb8gb ramuQuad core 2.66GHz (OC - 3.20GHz)Najgorsze jest to, że czy mam full grafe, czy niską te lagi są takie same... To są takie mini teleporty, które wyglądają jak dropy fpsy i skoki w ciągu mini-sekundy... Tego nie można nawet podstawić pod skoki pingu.. Nie mam na to słów.Dropy fps są widoczne, ale mam je tylko jak przyceluje z lunety lub wyjde w miejsce gdzie rzeczywiscie widac całą mape.EDIT: Ścina mi nawet menu w taki sposób jak opisałem wyżej ;d Patche pls Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chuck90 Posted November 7, 2013 Author Report Share Posted November 7, 2013 No właśnie mam to samo, zmiana ustawień nic nie pomaga, nawet rozdzielczości. Lagi cały czas można powiedzieć, a najgorsze przy dołączeniu do gry. Myślę że wydadzą szybko patch bo to nie jest gra, żałuje że BF4 nie kupiłem, ale on tez jak na razie ma sporo bugów z tego co wyczytałem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lkm96k Posted November 7, 2013 Report Share Posted November 7, 2013 Mi gra także klatkuje lecz po 1-2 minutach gry wszystko się stabilizuje . Link to comment Share on other sites More sharing options...
lkm96k Posted November 12, 2013 Report Share Posted November 12, 2013 Błąd jest spowodowany beznadziejną optymalizacją. Ustaw ustawienia na "domyślne" tylko tekstury zmień na maksymalne. Gra powinna działać bez zarzutów. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiek690 Posted November 13, 2013 Report Share Posted November 13, 2013 żałuje że BF4 nie kupiłem, ale on tez jak na razie ma sporo bugów z tego co wyczytałem...BF4 to jeden wielki BUG. Każda złotówka na niego wydana jest złotówką straconą. Wiem co piszę bo jestem nieszczęśliwym posiadaczem tego gniota. Co do problemów z płynnością to spróbuj zainstalować sterowniki w wersji beta 13.11 a w samej grze wyłącz antialiasing. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chuck90 Posted November 13, 2013 Author Report Share Posted November 13, 2013 W sumie wszystko jest dobrze, lecz dalej nie mam pojęcia co może być przyczyną bluescreen'a z błędem karty graficznej. Tak mam zainstalowane najnowsze sterowniki w wersji beta. Link to comment Share on other sites More sharing options...