Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

maciekl13

Komputer do około 5000 zł

Recommended Posts

Cóż, mogę powiedzieć tyle, że zestaw nie jest najlepszy. Zasilacz o zbędnej mocy i szczerze mówiąc budżetowy (lepiej wziąć coś o wiele lepszego za tę samą cenę), najpewniej niepotrzebne i drogie 16GB o wysokich opóźnieniach (choć to ostatnie aż taką wadą nie jest). Dodałbym też jakiegoś SSD. Niestety, ale w tym sklepie jest mały wybór i szczerze polecam inny, z bogatszą ofertą i lepszymi cenami. Co do chłodzenia to zobacz NZXT Havik 140. i7 3770 nie nadaje się do OC. i7 3770K jest nieopłacalny i nie będzie pasował do tej płyty MSI.

i7-3770 się kiepsko podkręca (zablokowany mnożnik) i to procesor poprzedniej generacji.

Co do zestawu:

- płytę zmieniłbym na ASRock Z87 Extreme4 - niższa cena, a do Haswella i tak lepszej nie trzeba.

- zasilacz wystarczy 550W, np. OCZ ZT 550W; jak koniecznie się upierasz przy 750W to np. Corsair CP-?9020061-?EU - niższa cena, lepsze parametry (m.in. DC-DC zamiast grupowej regulacji napięć), dłuższe kable. No chyba, że cisza jest priorytetem, to wtedy ten BQ.

- z chłodzeń ciężko coś polecić, praktycznie żadnego wyboru nie ma w tym sklepie; pozostaje chyba jeno Scythe Mugen 4.

- przydałoby się też pomyśleć o dysku SSD (optymalnym wyborem wydaje się być 128GB, np. OCZ Vector lub Plextor M5 Pro, ew. tańsze Plextor M5S, OCZ Vertex 450).

Jak zły sklep to podajcie jakiś najlepszy. Mi najbardziej chodzi żeby w zestawie była karta graficzna gtx770 i tamta obudowa.

(najlepiej żeby sklep miał funkcję rat lub płacenia przy odbiorze)

I oczywiście żeby komputer był przyszłościowy(aby mogło się go apgrejdować)

Może być np. coś takiego - http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=73104&s=77772&s=73636&s=67056&s=73720&s=74684&s=77637&s=77566&s=74395

Jak potrzebujesz nagrywarki to dorzuć - http://techplanet.pl/produkty/napedy-optyczne/lg-nagrywarka-dvd-gh24nsb0-czarny-oem,39825.html

Zaraz jeszcze mogę podać coś w morele (sklep, który ma praktycznie w każdym dużym mieście placówkę).

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...