nomadsoul Posted November 11, 2013 Report Share Posted November 11, 2013 Jako że usługa GFWL ma zostać wkrótce całkowicie wyłączona, ma pojawić się możliwość aktywacji kluczy na platformie Steam. O ile się orientuje taką możliwość otrzymali już nabywcy Bioshock 2. Ja dzisiaj sprawdziłem możliwość aktywacji swojego klucza do Batman Arkham Asylum i klucz się aktywował. Pisałem o tym w tym temacie:http://forum.cdactio...ic=44074&st=540Proponował bym aby podawać jaką grę GWFL i w jakim wydaniu zakupioną udało się aktywować.Ze swojej strony na razie mogę podać tylko:Jak toś coś potwierdzi to dodam do listy.Pomocna instrukcja napisana przez użytkownika Exclusive dla graczy którzy mają problemy z aktywacją kluczy Batman AA z PKK:http://forum.cdactio...80#entry3968662Klucze GFWL aktywujące się na STEAM: Ace Combat Assault Horizon (ed. Premierowa)Batman: Arkham Asylum (zakupione na D2D, edycja z Biedronki)Batman: Arkham City (edycja premierowa, EK)Bioshock 2 (edycja premierowa, Premium Games)Gotham City ImpostorsResident Evil 5 (Klucz z CDA nr 191/Klucz D2D)Toy SoldiersDirt 3.Klucze GFWL nie aktywujące się na STEAM (na razie):GTA: EFLCGTA IVDead Rising (edycja PKK, ed. Premierowa)Bulletstorm (ed. Premierowa)Street Fighter x Tekken (Nowe Premium Games)Symulator Farmy 2011F1 2010F1 2011 (ed. Premierowa)Dirt 2 (ed. Premierowa)Dirt 3.Insanely Twisted Shadow Planet.Batman Arkham Asylum (premium games, PKK - 2 udane aktywacje, ed. Premierowa)Gears of War (ed. Premierowa, Platynowa Kolekcja)Resident Evil 5Kane and Lynch: Dead MenBioshock - PKK, ed. Premierowa UKBioshock 2 - PKK - 2 udane ktywacjeJak napisał Juluzz Mój PKKowy klucz Bioschocka 2 też sie nie chciał aktywować,ale email do supportu cenegi załatwił sprawę[...]Red Faction: Guerrilla - ed. PremierowaDodam coś od siebie na temat Red Faction: Guerrilla (mam wersje z Topseller)Kod z pudełka co prawda nie działa na Steam, ale można napisać do supportu Nordic Games, a oni prześlą kod Steam.Sprawdzałem ok 3 miesięcy temu i dostałem klucz. Co prawda coś tam psioczyli, że to nie standardowa czynność i mogę czuć się wyróżniony, ale po necie widzę, że wszystkim tak piszą.Grę dodało mi do konta bez problemu, ale jeszcze jej nie uruchamiałem.Street Fighter 4 (ed. Premierowa, ed. Biedronkowa)Fable 3 (ed. Premierowa)Fallout 3 GOTY (wersja nie z cenegi)FUELEmpire Earth IIICOD: WAWDzięki dla Pandeaemon, Gabriele, Mr.Yoshi, I3ig, krzycho89 za sprawdzenie.Dzięki dla k0mp0t za link.Podsumowanie postów jak do tej poryTYTUŁ-usługa GFWL czy GFW-wydanie -czy się już aktywuje - uwagiAce Combat Assault Horizon-GFWL-b.d-TAK-Battlestations Pacific-GFWL-PKK-TAK-Batman Arkham Asylum-GFWL-Premium Games-NIE-Oficjalnie przeniesiono z GFWL na Steamworks ? kontaktować się z polskim wydawcą.Batman Arkham City-GFWL-kolekcjonerka-TAK +GOTY-przeniesione oficjalnie na Steam WorksBatman Arkham Asylum-GFWL-Biedronka-TAK +GOTY-przeniesione oficjalnie na Steam WorksBatman Arkham Asylum-GFWL-PKK-NIE-Oficjalnie przeniesiono z GFWL na Steamworks ? kontaktować się z polskim wydawcą.Batman Arkham Asylum-GFWL-PG-NIE-Oficjalnie przeniesiono z GFWL na Steamworks ? kontaktować się z polskim wydawcą.Batman Arkham Asylum-GFWL-PKK-TAK-przeniesione oficjalnie na Steam WorksBatman Arkham City-GFWL-b.d-TAK +GOTY-przeniesione oficjalnie na Steam WorksBatman Arkham City-GFWL-pudełko-TAK +GOTY-przeniesione oficjalnie na Steam WorksBioshock 2-GFWL-PKK-NIE-Oficjalnie przeniesiono z GFWL na Steamworks ? kontaktować się z polskim wydawcą.Bioshock-GFW-PG-NIE-Bioshock-GFW-premierowe-NIE-Bioshock-GFW-premierowe UK-NIE-Bioshock-GFW-PKK-NIE-Bioshock 2-GFWL-premierowe-TAK-przeniesione oficjalnie na Steam WorksBioshock 2-GFWL-PG-TAK-przeniesione oficjalnie na Steam WorksBioshock 2-GFWL-PKK-TAK-przeniesione oficjalnie na Steam WorksBulletstorm-GFWL-b.d-NIE-powinien aktywować się na originCOD: World at War-GFW-b.d-NIE-DIRT 3-GFWL-b.d-NIE-Codemasters podobno planuje przeniesienie tytułów na STEAMDIRT 2-GFWL-b.d-NIE-Codemasters podobno planuje przeniesienie tytułów na STEAMDark Souls Prepare to die Edition-GFWL/Steamworks--Musi-Dead Rising 2-GFWL-premierowe-NIE-Capcom podobno planuje przeniesienie tytułów na STEAMDead Rising 2-GFWL-PKK-NIE-Capcom podobno planuje przeniesienie tytułów na STEAMEmpire Earth III-GFW-b.d.-NIE-F1 2010-GFWL-b.d-NIE-Codemasters podobno planuje przeniesienie tytułów na STEAMF1 2011-GFWL-b.d-NIE-Codemasters podobno planuje przeniesienie tytułów na STEAMFUEL-GFWL-b.d.-NIE-Codemasters podobno planuje przeniesienie tytułów na STEAMFable 3-GFWL-premiera-NIE-Fallout 3 GOTY-GFWL-b.d-NIE-polskie wydanie nie posiada ani GFWL ani kluczaFallout 3-GFW-b.d-NIE-polskie wydanie nie posiada ani GFWL ani kluczaGTA IV-GFWL-b.d-NIE-GTA EFLC-GFWL-b.d-NIE-Gears of War-GFWL-biedronka-NIE-Gears of War-GFWL-b.d-NIE-Gears of War-GFWL-premierowe-NIE-Operation Flashpoint Red River-GFWL-b.d-b.d-Codemasters podobno planuje przeniesienie tytułów na STEAMRed Faction: Guerilla-GFWL-premierowe-NIE-Resident Evil 5-GFWL-Gamefly/D2D-TAKResident Evil 5-GFWL-CDA-TAKResident Evil 5-GFWL-b.d-NIE-Capcom podobno planuje przeniesienie tytułów na STEAMStreet Fighter x Tekken-GFWL-b.d-NIE-Capcom podobno planuje przeniesienie tytułów na STEAMStreet Fighter x Tekken-GFWL-Nowe PG-NIE-Capcom podobno planuje przeniesienie tytułów na STEAMStreet Fighter IV-GFWL-premierowe-NIE-Capcom podobno planuje przeniesienie tytułów na STEAMStreet Fighter IV-GFWL-biedronka-NIE-Capcom podobno planuje przeniesienie tytułów na STEAMSymulator Farmy 2011-GFW-b.d-NIE- Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabriele Posted November 11, 2013 Report Share Posted November 11, 2013 Potwierdzam możliwość aktywacji Bioshocka 2 - ja mój egzemplarz (premierówka) dodałem do steama już dobre 2 tygodnie temu. Btw, dzięki za info o Batmanie - przed chwilą na moim koncie steam wylądowała edycja GOTY a, co ciekawe, BAA mam z biedronki.Postaram się jutro (właściwie to jeszcze dzisiaj ) obadać jak wygląda sytuacja z innymi grami gwfl . Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzycho89 Posted November 11, 2013 Report Share Posted November 11, 2013 Batman Arkham City również da się aktywować. ;D Dzięki za info. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabriele Posted November 11, 2013 Report Share Posted November 11, 2013 "Przetestowałem" dziś wszystkie gry gwfl pod względem możliwości dodania ich do steama które miałem na stanie i żadna nie działa.W poszukiwaniu informacji o rejsestrowaniu gier gwfl na platformie Valve w internecie napotkałem tylko newsy o obu Batmanach i Bioshocku 2 oraz wzmiankę że "kroki w tym kierunku podjęły także firmy Capcom oraz Codemasters".Co ciekawe, natrafiłem na informację, jakoby "Osoby posiadające podstawowe wydania obu odsłon serii Batman: Arkham otrzymają za darmo edycję Game of the Year (GotY), która powinna pojawić się w Waszej bibliotece gier na Steamie", co pokrywa się z moimi doświadczeniami z B:AA wyżej. Oba cytaty pochodzą ze strony http://pclab.pl/news55222.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
goliat Posted November 11, 2013 Report Share Posted November 11, 2013 Pewne jest, że Dirt 3 również przerzuci się na SteamWorks gdiześ na początku przyszłego roku. Pozostali producenci się nie zajęli jeszcze stanowiska, wieć wciąż nie wiadomo, co np. będzie z GTA 4. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pandeaemon Posted November 11, 2013 Report Share Posted November 11, 2013 Batman Arkham City - wersja pudełkowa, także aktywuje się bezproblemowo w edycji GOTY.Póki co GTA: EFLC nie chcą aktywować się na steamie, to samo tyczy się GTA IVDead Rising 2 z edycji PKK także nie da się aktywować.Bulletstorm - także póki co nie da się aktywować.Street Fighter x Tekken -nie można aktywować.F1 2011 - nie da się aktywować.Dirt 3 - nie da się aktywować.Batman Arkham Asylum z premium games - nie aktywuje się.Ace Combat Assault Horizon - aktywuje się.Gears of War - nie aktywuje się.Resident Evil 5 - nie aktywuje się. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabriele Posted November 11, 2013 Report Share Posted November 11, 2013 Do zestawienia nie aktywujących się na steamie gier dorzucam jeszcze Bioshocka (jedynkę), przynajmniej z PKK, nie wiem jak premierówka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrYoshi Posted November 11, 2013 Report Share Posted November 11, 2013 Premierówka BioShocka również nie chciała się aktywować. Kupiona w Anglii, ale to chyba nie ma większego znaczenia.Nie aktywuje się również premierówka Red Faction: Guerrilla. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pandeaemon Posted November 11, 2013 Report Share Posted November 11, 2013 Nie ma sprawy.Tylko popraw, bo Ace Combat aktywuje się - wersja premierowa, pudełko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
b3rt Posted November 11, 2013 Report Share Posted November 11, 2013 Gry Capcomu jak na razie się nie aktywują. Zarówno Dead Rising 2 jak i obie wersje Street Fightera 4 (wszystko premierowe) nie dodają się do steama. Link to comment Share on other sites More sharing options...
I3ig Posted November 11, 2013 Report Share Posted November 11, 2013 -Batman: AC Ed. Kolekcjonerska wchodzi-Batman: Arkham Asylum z PKK nie wchodzi-Gears of War premiera nie wchodzi-Fable 3 premiera nie wchodzi-Fallout 3 GOTY nie wchodziMówię oczywiście o edycjach pudełkowych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wiatrownik320 Posted November 11, 2013 Report Share Posted November 11, 2013 No nwm ale chyba nie wszystkie gry będzie można na steam aktywować,ponieważ Bullestorma z tego co wiem to wydała firma EA. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoSlogan97 Posted November 11, 2013 Report Share Posted November 11, 2013 Call of Duty: World at War się też nie aktywuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wiatrownik320 Posted November 11, 2013 Report Share Posted November 11, 2013 @upSlogan97Call of Duty się też nie aktywuje.Tak ale tu się mówi o grach które są\były na GFWL. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joneleth Posted November 11, 2013 Report Share Posted November 11, 2013 @PolskiZiomal5World at War jest na GfWL.Batman: Arkham Asylum z PKK nie wchodziTo jest ciekawe, bo ja aktywowałem jakiś tydzień/półtora temu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
NaczelnikMieczyslaw Posted November 11, 2013 Report Share Posted November 11, 2013 Jeżeli ktoś ma ochotę na zabawę w aktywację Batmana AA z Premium Games to podaję kluczyk :C4THD-P6W8T-QWKW2-JP2B7-7WG8DJakiś tydzień temu nie chciał się aktywować na steamie a jako, że kupiłem kluczyk do tej gry w najnowszym "humblu bumblu", więc oddaję wam kluczyk z pudełka. Miłej zabawy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
k0mp0t Posted November 11, 2013 Report Share Posted November 11, 2013 Aktualna lista gier, które da się przypisać kluczem GFWL do steama pod tym linkiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nomadsoul Posted November 11, 2013 Author Report Share Posted November 11, 2013 @k0mp0t dzięki za link.@Joneleth więc mamy jedno info o tym że edycja PKK się nie aktywuje i jedną że się aktywuje, mamy też jedną informację że wydanie z Premuim games się nie aktywuje więc jeżeli ktoś testował klucz od NaczelnikMieczysław miło by było jakby dał znać jak poszło. Każdy wie jak wyglądała u nas w kraju sytuacja z GFWL, od pierwszych informacji że trafi w końcu do Polski minęło więcej czasu niż od oficjalnego pojawienia się u nas do zamknięcia serwisu. Czy też takie sytuacje jak Falloutem 3 czy Hunted gdzie kupowaliśmy gry w pudełku ze znaczkiem GFWL a w środku siedziała płyta bez klucza z softem wykastrowanym z ficzera firmującego swoim znakiem produkt. Myślę że osoby które zakupiły grę w PKK i ich klucz nie aktywuje się mogą próbować uderzać do dystrybutora bo dzięki postowi Joneleth wiedzą że jednak możliwe powinno być aktywowanie tej edycji gry.Być może nie wszystkie gry korzystające z GFWL da się aktywować na Steam. Możliwe że Bulletstorm o którym ktoś wspomniał wcześniej z racji że wydany został przez EA będzie można aktywować np. na Origin.Jeżeli zaś chodzi o COD: WAW - na pudełku rzeczywiście jest GFWL ale nie przypominam sobie aby występował w grze tak jak to było na przykład w GOW lub RE5, więc być może tyczył się on tylko obsługi multiplayera.Jeżeli chodzi o ten temat, to owszem o przejściu Bioshocka 2 z GFWL na STEAM było całkiem głośno, sam pamiętam że o tym czytałem. Natomiast o Batmanach nie, ale na wieść o zamknięciu GFWL postanowiłem sprawdzić czy z nimi jest podobnie. Bo szukanie informacji w internecie coraz częściej kończy się trafianiem na fora na których porada brzmi "ask google".Się rozpisałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
I3ig Posted November 11, 2013 Report Share Posted November 11, 2013 Ponowiłem wpisywanie swojego kodu z Arkham Asylum PKK i utrzymuję, że kod nie wchodzi. Niemożliwe, że się pomyliłem, więc albo moja kopia jest wadliwa, albo PKK nie jest możliwa do aktywacji Niech się wypowiedzą inni, co mają grę z tego wydania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
antrox Posted November 11, 2013 Report Share Posted November 11, 2013 Mój Batman Arkham Asylum ze starego PG również nie idzie aktywować. Mam pytanie natomiast jak to jest z Dark Souls z tego co pamiętam to był na steam + gfwl żeby grać online a teraz jak jest ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Devius Posted November 11, 2013 Report Share Posted November 11, 2013 @UpSkoro GFWL już nie ma, to tylko steam Biedronkowy Batman aktywowany bez problemu. A próbowaliście może aktywować gry z czasopism (CDA na przykład), gdzie gry wymagały GFWL i wymagały klucza? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Exclusive Posted November 12, 2013 Report Share Posted November 12, 2013 Em.. skoro dopiero zaczęto przenosić gry GFWL na Steam i w dodatku nie wszystkie, to czemu sprawdzacie klucze, co do których jeszcze nie ma potwierdzenia. No bez jaj...jak czegoś nie ogłosili, to z pewnością jeszcze nie działa.Wątek ok, ale pospieszyliście się z tym sprawdzaniem.Antrox, nadal jest na GFWL i Steam. Póki twórcy nie zainteresują się przenosinami, to będzie działać w obu systemach, a jak GFWL zostanie wyłączony (1 lipca 2014), zaś Dark Soulds nie zostanie przeniesione na Steam, to będzie to bezużyteczna gra. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joneleth Posted November 12, 2013 Report Share Posted November 12, 2013 albo moja kopia jest wadliwa, albo PKK nie jest możliwa do aktywacjiTak jak pisałem - jest to możliwe, bo ja to zrobiłem w okolicach pierwszego listopada. W historii konta Steam Arkham Asylum mam oznaczone jako "Batman: Arkham Asylum GFWL Redemption".Jaką konstrukcję ma Twój klucz? Z ilu części się składa? Gdzieś na zagranicznym forum czytałem, że są seriale składające się z trzech i pięciu części, może w tym leży problem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Juluzz Posted November 12, 2013 Report Share Posted November 12, 2013 Mój PKKowy klucz Bioschocka 2 też sie nie chciał aktywować,ale email do supportu cenegi załatwił sprawęEdit:Dirt 2 oraz F1 2010 nie wchodzą.Wydania premierowe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pandeaemon Posted November 12, 2013 Report Share Posted November 12, 2013 @Exclusive.Zrobiliśmy, to choćby dlatego, żebyś nie ubolewał nad tym, że masz bezużyteczną grę, za którą wydałeś kupę kasy, czy też, abyś nie musiał sam rozgrzebywać pudełek i próbować aktywować gry.Co do Batman Arkham Asylum potwierdzam, że wersja z PG nie aktywuje się, a klucz słada się z 5 części.Jednak teraz w Humble Bundle jest zestaw obu części, to kupiłem za grosze i bez problemu aktywowałem 1 część. Link to comment Share on other sites More sharing options...