Pagoniusz Posted November 5, 2013 Report Share Posted November 5, 2013 Mój zestaw : 4440, 4gb goodram 1333 ,Thermaltake Smart SE Modular 530w, Gigabyte GA-B85M-D3H Intel B85, 1tb, Brutus m23. Narazie jadę na zintegrowanej grafice. Dozbieralem trochę pieniążkow i trzeba by zakupić jakieś dedyka (głównie pod bf4). Od dawna zastanawiam się nad r9 270x od gigabyte a xfx 7870xt. Pytając się o te karty w jakiś tam sklepie, majster powiedział mi ze za słaby zasilacz i przy obciążeniu będzie strasznie gorąco, nie mówiąc już o poborze prąd. Mylił się? Inwestować w któraś z tych kart (która?) czy brać jakąś inną, mniej pradozerna (jaka)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
yojc Posted November 5, 2013 Report Share Posted November 5, 2013 Mylił się - zasilacz ma bardzo duży zapas mocy. Co do kart to jak zależy na wydajności to HD7870XT, a jak zależy na dłuższej gwarancji, cichszej pracy, niższym poborze prądu, niższych temperaturach, większej dostępności - to R9-270X. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Omas Posted November 5, 2013 Report Share Posted November 5, 2013 Ja bym brał HD7870XT. Chłodzenie nie jest złe, a wydajniejsza jest. Poza tym różnica w poborze prądu nie jest duża przy obciążonym i nie do końca obciążonym zasilaczu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dirian Posted November 5, 2013 Report Share Posted November 5, 2013 Mylił się i to bardzo, twój zestaw z R9 270X pod maksymalnym obciążeniem weźmie góra około 250-280W. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pagoniusz Posted November 5, 2013 Author Report Share Posted November 5, 2013 No to dzięki wielkie. Przemyśle jeszcze wybór i w tym tygodniu zakupie jedna z nich. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dirian Posted November 5, 2013 Report Share Posted November 5, 2013 Problem rozwiązany, więc temat zamykam.W razie potrzeby otwarcia tematu, proszę o kontakt przez PW. Link to comment Share on other sites More sharing options...