Bonsetti Posted November 1, 2013 Report Share Posted November 1, 2013 Witam,proszę o pomoc w dokonaniu zakupu... przedmiotem poszukiwań jest tablet 10 cali w cenie 500-600zł który to pozwoliłby na swobodne oglądanie filmów, seriali, surfowanie po necie, pisanie na forum, czytanie książek, chodzenia po allegro. To w zasadzie tyle - nie ważne jakiej firmy by on był, ważne żeby nie było problemów natury technicznej że jakaś strona się wykrzacza, nieobsługuje jakiegoś formatu wideo itpZnalazłęm takie cuś: Goclever r106. Ale firma ma raczej średnie opinie więc może pomożecie znaleźć coś lepszego :] Link to comment Share on other sites More sharing options...
deBug Posted November 1, 2013 Report Share Posted November 1, 2013 Za wykrzaczanie stron i obsługę plików multimedialnych odpowiadaja software. Sam tablet nie jest niczemu winien. Ale wracając do tematu: tablety w niskim segmencie cenowym, do 500/600 złotych są prawie takie same - różnią się niuansami, jak rozdzielczość czy pamieć flash. Najważniejsze układy SoC w wielu przypadkach zostają takie same;. w tym segmencie zwykle ładowane są Rockchipy 3066. Z ciekawych tabletów mogę zaproponować takiego Kiano 10' Dual. Przyzwoita rozdzielczość, 1GB RAM i IPS. Dużo lepszym wyborem będzie jednak dopłata ~ 100 złotych do takiego tabletu - Kiano Fly 9.7. Nowy RK3188, 2GB RAM i rewelacyjna rozdzielczość. Za tą cenę nic lepszego nie wyrwiesz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bonsetti Posted November 1, 2013 Author Report Share Posted November 1, 2013 Debug, ten kiano fly 9,7 jest za 599 w Euro, za 699 tylko na alledrogo:) chyba go dźwigne na raty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deBug Posted November 1, 2013 Report Share Posted November 1, 2013 Skoro jest za 600 w Euro to nie ma co się zastawiać, tylko brać. Nie zauważyłem tego modelu, bo przeglądałem sklep pod kątem 10 cali Link to comment Share on other sites More sharing options...