Vaakao Posted October 31, 2013 Report Share Posted October 31, 2013 Hi.W grudniu mam w planach kupić nowy komputer, mam odłożone na ten cel 3.000złotych. Potrzebuję cały komputer od podstaw ( skrzynka ) wraz z windowsem ( Seven. ). Komputer będzie głównie służył do odpalania nowszych gier, typu bf4. Zestaw ma być złożony na stronie techplanet Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaakao Posted October 31, 2013 Author Report Share Posted October 31, 2013 Klawiatura, myszka, monitor i tak dalej jest. Jeżeli chodzi o części to oddaje się w Wasze ręce, bo wiecie lepiej. Jeżeli by była taka możliwość to tak, fundusze góra, góra to 3.100zł. Pamiętajcie, że WIndows ( seven ) w tych 3.100 też musi być Link to comment Share on other sites More sharing options...
Omas Posted November 1, 2013 Report Share Posted November 1, 2013 Moja propozycja zestawu pod OC - http://www.morele.net/inventory/info/FGU5mZ/Lepsza karta graficzna, brak coolera (bo i po co brać Spartana, który jest wręcz zbędny), lepiej wyposażona obudowa, nagrywarka w wersji BOX z oprogramowaniem. Jak za dużo, to zasilacz do zmiany na 530W. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaakao Posted November 1, 2013 Author Report Share Posted November 1, 2013 Dziękuję bardzo za zestawiki, tylko zapomnieliście, że chciałem złożyć komputer na stronie techplanet.pl, a dlaczego? Ponieważ nie potrafię składać komputera z części w całość Nie wiem jak będzie cenowo, czy podobnie, ale chciałbym komputer na stronie techplanet do maks 3.100 Jeżeli możecie, to złóżcie jeszcze raz jakiś zestaw, tylko na tamtym serwisie. Chciałbym jeszcze dodać, że czytając opinie o serwisie morele wyczytałem większość negatywnych opinii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Birbu Posted November 1, 2013 Report Share Posted November 1, 2013 Na morele także mogą Ci złożyć komputer w całość. Usługa po użyciu kodu kosztuje 1zł + przesyłka gratis. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dirian Posted November 1, 2013 Report Share Posted November 1, 2013 Wróć w grudniu - teraz nie ma co zawracać sobie głowy składaniem peceta, który do tego czasu może być nieaktualny (wzrosną/spadną ceny). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Omas Posted November 1, 2013 Report Share Posted November 1, 2013 W sieci większy odsetek negatywów jest właśnie u techplanet. Wg mnie morele jest szybszym sklepem. Przegapiłem jednak wzmiankę o grudniu, więc zestawy pewnie będą już nieaktualne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaakao Posted November 1, 2013 Author Report Share Posted November 1, 2013 Mhm, czyli myślicie, że nie warto jeszcze sobie głowy tym zawracać? Komputer na święty ma być, mogą wyjść jakieś nowe części do tego czasu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dirian Posted November 1, 2013 Report Share Posted November 1, 2013 Części w tym przedziale cenowym raczej nie dojdą już nowe, ale mogą zmienić się ich ceny (np. potanieją karty graficzne, jak to miało miejsce ostatnio w przypadku niektórych modeli). Ogólnie pewnie zestaw będzie wyglądał podobnie, ale coś może nagle przestać być dostępne lub zastąpione przez co innego, być może lepszego (np. lepszy zasilacz czy lepsza obudowa w podobnej cenie). Najlepiej pytać o kompa góra kilka dni przed złożeniem zamówienia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaakao Posted November 2, 2013 Author Report Share Posted November 2, 2013 Okey, a mam jeszcze jedno pytanie. Na serwisie morele jest możliwość kupna usługi złożenia komputera? Wiecie o co chodzi? Nie potrafię składać części do kupy, boję się, że coś uszkodzę, czy coś, a tak złożą mi cały komputer, i będzie wszystko sprawne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dirian Posted November 2, 2013 Report Share Posted November 2, 2013 Jest - http://www.morele.net/montaz-komponentow-zestaw-komputerowy-od-trzech-elementow-266770/ - na forum możesz znaleźć też kod, który zmienia cenę montażu na 1 zł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasminnowak123 Posted November 2, 2013 Report Share Posted November 2, 2013 Jak już będziesz się decydował na tego kompa to celuj w zestawy bez OC - sama ostatnio kupowałam zestaw w tej cenie i żałuję, że brałam taki zestaw (chociaż akurat wtedy był jeszcze dostępny procek 2500k, który po OC miażdzy system:)) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaakao Posted November 2, 2013 Author Report Share Posted November 2, 2013 Hmm.. Chyba zostanę przy techplantet, tam jest wszystko ładnie pięknie, i montaż części kosztuje 1zł Link to comment Share on other sites More sharing options...
Omas Posted November 2, 2013 Report Share Posted November 2, 2013 2500K rzeczywiście miażdży system, aczkolwiek i5 4670K powinien być wydajniejszy na 4,5GHz (chyba, że 2500K to selekt), choć o bardzo niewiele więcej. Kupuj w morele, widzisz jak mój zestaw ładnie się wkomponował. Kody:Jeśli będziesz zamawiał zestaw w morelach to możesz sobie dodać do koszyka usługę montażu.http://www.morele.net/montaz-komponentow-zestaw-komputerowy-od-trzech-elementow-266770/to ta usługa.Jeśli będziesz zamawiał to przy zamówieniu w polu kod promocyjny wpiszO44Y129AC8i naciśnij obok wyślij to koszt montażu się na 1 złoty a wysyłka będzie darmowa.Zamiennie zamiast montażu możesz wybrać pendrive, dokładnie tenhttp://www.morele.net/pendrive-good-ram-gooddrive-twister-4gb-czarny-196953/Wtedy przy zamawianiu skorzystaj z koduWP35ZXZG5A Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaakao Posted November 2, 2013 Author Report Share Posted November 2, 2013 Okey, nie wiem czy sobie poradzę, bo na techplanet jakoś tak jest chyba lepiej zrobione i obawiam się, że będę musiał czekać dwa miesiące na komputer, bo podobno długi czas realizacji zamówienia jest na tych morealach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dirian Posted November 2, 2013 Report Share Posted November 2, 2013 Jak zamawiasz tuż przed świętami to na pewno czas się wydłuża, bo mają masę zamówień. Podejrzewam, że w techplanet wcale dużo szybciej w tym okresie nie będzie. Znajomy zamawiał ostatnio w morelach to peceta miał u siebie złożonego już dwa dni po złożeniu zamówienia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Birbu Posted November 2, 2013 Report Share Posted November 2, 2013 Co do czasu zamówienia to u mnie było bardzo szybko. Zamówiłem w niedzielę o 20 a we wtorek po 16 miałem odbiór oczywiście zamawiałem komputer wraz z usługą montażu. Wszystko sprawnie, kable ładnie poukładane. Szczerze mogę polecić morele. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Omas Posted November 2, 2013 Report Share Posted November 2, 2013 Ostatnio mieli jakąś reorganizację i przez to czas wydłużał się do 2 miesięcy. Chyba już to skończyli, choć nie jestem też pewien. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaakao Posted November 3, 2013 Author Report Share Posted November 3, 2013 No dobrze, to dziękuję Wam bardzo za odpowiedzi. Wrócę przed świętami z pomocą Temat mogę uznać jako rozwiązany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yojc Posted November 3, 2013 Report Share Posted November 3, 2013 Problem rozwiązany, więc temat zamykam.W razie potrzeby otwarcia tematu, proszę o kontakt przez PW. Link to comment Share on other sites More sharing options...