xTeeq Posted October 31, 2013 Report Share Posted October 31, 2013 Witam. Na chwilę obecną mam tylko 2GB ramu. Chciałbym trochę go dołożyć i teraz pojawia się pytanie, czy mam wolne sloty? Wydaje mi się, że tak, ale nie jestem pewny. Czy mogę na spokojnie wpinać ramy w te wolne żółte sloty? I ostatnie pytanie. Czy ramy muszą być wszystkie takie same, czy mogą być różne pracujące razem ? Płyta główna to Asus P5K, czyli DDR2. Załączam zdjęcie, źebyście wiedzieli o co mi chodzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yojc Posted October 31, 2013 Report Share Posted October 31, 2013 Tak, masz wolne, przy czym ja widzę że wolne są czarne sloty, a nie żółte Moduły nie muszą być takie same. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xTeeq Posted October 31, 2013 Author Report Share Posted October 31, 2013 Oj pomyliło mi się troszkę. Czyli mogę bez problemu pakować więcej ramu ? A, czy moja płyta nie ma jakiegoś limitu na ilość ramu ? I tak wgl. to czym się różnią czarne moduły od żółtych ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
yojc Posted October 31, 2013 Report Share Posted October 31, 2013 Jak już powiedziałem miejsce na kolejne moduły masz, więc możesz dołożyć. Limit jest taki jak podaje strona producenta - 8GB łącznie (i możliwe, że po 2GB na slot). Link to comment Share on other sites More sharing options...