TvSuperStar Posted October 31, 2013 Report Share Posted October 31, 2013 Hejka,Potrzebna pomoc! W skrócie: potrzebuje kamery z wejście mikrofonowym o jak najwyżej rozdzielczości - najlepiej HD/Full HD.Do czego potrzebna? Chce nagrywać gitarkę i duet ze znajomą (gitara + głos) - na sensowny sprzęt który zapewni w miarę profesjonalne nagrania kaski nie mam, zaś mikrofon wbudowany w kamery zwykle nie jest najwyższych lotów więc wykombinowałem na początek takie rozwiązanie. Kamera poza tym sie przyda i w innych zastosowaniach Im taniej tym lepiej. NOWA!Edit: przy okazji mikrofonik do tego zastosowania kompatybilny z kamera Link to comment Share on other sites More sharing options...
RAZOR026 Posted October 31, 2013 Report Share Posted October 31, 2013 Jeśli to nie będzie nagrywanie w plenerze wystarczy Ci zwykła Full HD plus pojemnościówka Na przykład Samson C01U lub Reloop Spodcaster, tylko dźwięk byłby przechwytywany na komputerze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TvSuperStar Posted November 1, 2013 Author Report Share Posted November 1, 2013 Dźwięk przechwytywany na komputerze znaczy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RAZOR026 Posted November 1, 2013 Report Share Posted November 1, 2013 Znaczy kamera nagrywa obraz a mikrofon podłączony do kompa nagrywa dźwięk Link to comment Share on other sites More sharing options...
TvSuperStar Posted November 1, 2013 Author Report Share Posted November 1, 2013 No właśnie, a ja chciałem tego oszczędzić by moc normalnie mikro do kamery podłączyć jako jej takie rozszerzenie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RAZOR026 Posted November 2, 2013 Report Share Posted November 2, 2013 O ile pamiętam Rock ma taką samą kamerę (ten z yt) ale ona chyba 3000zł kosztuje ;p Link to comment Share on other sites More sharing options...
TvSuperStar Posted November 4, 2013 Author Report Share Posted November 4, 2013 No właśnie się dowiedziałem, że trzeba mieć kamerkę która ma tam jakąś moc żeby napędzić taki mikrofon i taka kamera, porządna kosztuje co najmniej 10K - nie dziękuję Jest jakiś sensowny sposób nagrywania bez angażowania dużej ilości kabli? To jest taka przenośnia OFC Link to comment Share on other sites More sharing options...
TvSuperStar Posted November 7, 2013 Author Report Share Posted November 7, 2013 Właśnie z samej kamery nie specjalnie byłem zadowolony, ale w ogóle zmieniłem obecnie sposób nagrywania wiec ten temat do zamknięcia, choć niewykluczone, ze go odświeże po jakimś czasie, bo nie wiem na ile bedzie trwały i sprawdzony "mój" sposób dzięki za pomoc koledzy. Link to comment Share on other sites More sharing options...