Dikey Posted October 31, 2013 Report Share Posted October 31, 2013 Witam. Pod koniec sierpnia w komputerze padł mi zasilacz. Komputer poszedł do naprawy, zasilacz został wymieniony na nowy, jednak po uruchomieniu komputera zauważyłem, że brakuje mojej starej rozdzielczości (1440x900), a są jedynie albo 1366x768 albo od razu 1600x900 (maksymalna to 2560x1600). Musiałem się przerzucić na rozdzielczość 1280x960, gdyż jest to jedyna poprawna z tych wyższych. Problemu by nie było, gdyby nie to, że niektóre gry odpalają się automatycznie w nieobsługiwanych rozdzielczościach (out of range), przez co nie mogę uruchomić np. GTA IV. Czy ktoś wie, jak mogę odzyskać EDID swojego monitora?@ps literówka w tytule, czy mod może poprawić na "EDID"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
yojc Posted October 31, 2013 Report Share Posted October 31, 2013 Zainstalowałeś sterowniki od monitora? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dikey Posted November 2, 2013 Author Report Share Posted November 2, 2013 To niestety nic nie da, ponieważ sterowniki do tego monitora są maksymalnie dla Visty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomalziom Posted November 2, 2013 Report Share Posted November 2, 2013 Czy aby na pewno pod osłoną swojej maszyny masz swoją własną grafikę.Wiesz wymiana zasilacza a może tak podmienię mu grafę raczej się nie skapnie.Ja bym zaczął od tego co do sterów pod monitor oblukaj stronę producenta na pewno znajdziesz tam odpowiednie sterowniki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yojc Posted November 3, 2013 Report Share Posted November 3, 2013 @Dikey: ni napisałeś jaki masz system, ale stery z Visty powinny na 7 działać, może na 8 też (oczywiście o ile są to stery pod odpowiednio bitowy system - 64bit lub 32bit). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dikey Posted November 3, 2013 Author Report Share Posted November 3, 2013 Na oficjalnej stronie producenta znalazłem jedynie instrukcję, oraz oprogramowanie multiframe. Na różnych forach, przeczytałem, że nie ma sterowników do tego monitora. Te które znalazłem wcześniej, niestety okazały się być tylko pretekstem do ściągnięcia jakichś programów. Mój system to Windows 7 64bit. Link to comment Share on other sites More sharing options...